God indsats mod Holbæk 1 – nederlag på 3-5

4. runde i 2. div bød på udekampen mod rækkens nr. 2 Holbæk 1. For første gang i år havde vi afbud. Da det “kun” var første-brættet Finn, tog vi det ikke så tungt. Finn havde i god tid meldt fra p.g.a. arbejde og skak i udlandet. I ugens løb prøvede Madsen at melde fra p.g.a. sygdom. Den går bare ikke. Influenza tæller ikke, så Madsen var med. Han var dog også blevet mere frisk, men nok heller ikke mere. Men så havde vi en til at køre 🙂

Vi var ikke på forhånd levnet mere end godt 2 points, så det kunne gå rigtig galt. Dog har vi altid en god erstatning i Mogens Jensen, når han træder til.

Referatet kommer noget sent denne, bl.a. p.g.a. VM-håndbold, og kommentarerne er måske også lidt kortere end normalt, da jeg selv ikke havde så meget tid til at kigge på de andre spil p.g.a. mit eget, der krævede alt min tid.

1.30  Bjarne opgiver. Et forfejlet bonde-træk h4, sælger hele butikken. Sorts f-bonde truer med alt, og går så frem på f3 og gafler en officer.

2.00 “Reserven – gode gamle Jensen” kan endnu. Med de sorte brikker vinder Mogens en bonde og har en ok stilling. Vælger at acceptere en remis. Tror mest, at Mogens var lidt bange for helbreddet, så derfor helt fint med en remis.

Og så fik jeg desværre ikke set ret meget mere, før mit eget parti sluttede, så rækkefølgen og tid er desværre ikke med denne gang.

Thomas spillede en ok kamp, og havde vist styr på partiet hele tiden, som sluttede med remis. Det var vist for stor en risiko for begge parter at spille på gevinst, så fint med en remis mere.

Uffe spillede ret tidligt i partiet/åbningen Sa3, som umiddelbart så godt og rigtigt ud, men u-ha, sort åbner hele stillingen med e5, så en løber på f4 trues, og der trues samtiidig med slag løber slår Sa3, hvor sorts tårn også peger ned på a3, så derfra var det ned af bakke. Opgivet.

Erik stod også godt i den første halvdel af partiet, men da spillet flyttes til dronningesiden kommer Erik i problemer og taber langsomt.

Morten Jensen spillede et godt og spændende parti, der bølgede lidt frem og tilbage. Mest til Mortens fordel, så fuldt fortjent, at hele pointet kom i hus. Det var længe ikke til at se, om Mortens kvalitet + en fribonde på 7. række mod 3 fribønder kunne vinde. Det kunne det akkurat lige. Dog var der vist efterfølgende en remisvariant, men godt spillet. Og fortjent.

5.10. Jeg havde selv snuppet en bonde i 7. træk,  men stillingen var ikke så nem, så det så på et tidspunkt ud til “hvad som helst”. Da der først afvikles nogle brikker, er der en sund merbonde i overskud. Stillingen er dog svær at vinde. Kongen skal med, så der satses lidt bagude, men det giver på et tidspunkt 3 enlige bønder i overskud, hvor den ene dog ikke kan holdes, men det viser sig, at der er 2 bønder der ikke kan holdes, men den sidste bonde er kommet frem på 6. række, og vi har hver et tårn, som efter godt 5 t og 71 træk endeligt vinder.

5.25. Sidste mand, som snart “så mange gange før” er Morten Madsen. Morten har i lang tid forsvaret en næsten lige stilling, men et par mindre heldige træk taber desværre.  Øv.

Samlet taber vi altså 3-5 og bør vel sådan set være tilfredse med dette resultat. Vi må erkende, når vi ser på stillingen, at vi nu – sammen med de øvrige resultater i rækken – at vi får meget svært ved at kravle op på en 6. plads og bevare pldsen til næste år. Næste kamp er den svære udekamp på Fyn mod Frem. Vi tror på et godt resultat igen, og skal i hvertfald igen forsøge at få mere end vores forventede score.

/ Torben

Dette indlæg blev udgivet i Holdturneringen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar