Hvid trækker

Man skal gribe muligheden når den er der.

Her er en stilling fra mit parti mod Bjarne Haar i går. Jeg har hvid og er i trækket.

Jeg skulle vinde for at bevare spændingen om Gøngemesterskabet. Bjarne har lige trukket Te6 og det ser lidt suspekt ud.

Men findes der en vej frem? Hvid leger med en plan om Sh6+. Og hvis det kan følges op med slag på f7 når sort undlader at slå vinder hvid.

Men det virker kun hvis der er en officer på f6 i slag efter gxh6 og/eller der er endnu en brik der peger på f7.

Jeg legede med forskellige planer men kunne ikke få det til virke. Kan du?

Bjarne Haar[1]

Den er ikke nem og der er computerforbud! Mit bud følger om en dags tid på kommentar.

Dette indlæg blev udgivet i Gøngeturneringen EMT, Opgaver. Bogmærk permalinket.

7 Responses to Hvid trækker

  1. Mikkel Strange skriver:

    Hej Finn,
    Spændende stilling.
    Jeg er enig i at Sce3 ikke er rigtigt pga Lb7. Jeg spillede engang på hold med Erling Mortensen og viste ham en tilsvarende stilling, hvor jeg spillede meget kreativt, i stil med dit Sa3. Han tænkte i under 5 sekunder og sagde så: Ta-d1. Hvis der er så oplagt et udviklingstræk til rådighed vil han slet ikke regne på resten. Hvad han så spiller efter Lb7 ved jeg ikke, måske er din ide Sa3 stadig god.
    Hvis jeg så Sa3 ville jeg nok spille det i denne stilling, selvom Erlings principielle tilgang er fed og sikkert vejen frem, hvis man vil blive rigtig god.
    Mikkel

  2. Formanden skriver:

    Hold da op, det havde været smukt! Men meget svært at se… Man havde også en fornemmelse af at der måtte være noget!

  3. Finn A skriver:

    Hej igen, Her er det utrolige træk der næsten vinder direkte….
    Istedet for Sce3 spiller hvid Sa3!!. Der er nu plads til løberen på c4 og sort kan ikke vinde et tempo på at true en bonde. h6 duer ikke pga. Sxh6. Så sort har ikke nogle gode træk. For eksempel – Lb7 Lc4 Tc6 Sb5! Dc8 Lxf6 Txf6 Sh6+ . Dronningen blev af springeren jaget væk fra dækningen af f7.

  4. Finn A skriver:

    Hej Morten – her er hvad der kom.
    Tak for din kommentar. Jeg spillede netop Sce3 som du foreslår og det er vist også godt nok til en fordel. Problemet er dog at efter Lb7 vinder sort et tempo på e4 bonden. Så jeg er nødt til at slå Sf6. Herefter spillede jeg Lc4?! Jeg troede det var smart og at jeg kunne spille Sg4 i næste træk. Men Bjarne ødelagde mine planer med Sh4! og afbytning af springere. Herefter er stillingen lige og Bjarne foreslog remis. Jeg skulle spille Sg4 istedet for Lc4. Finn

  5. Formanden skriver:

    Hej Finn. Jeg kan huske denne stilling fra dit parti. Mener du fandt et godt træk i Sce3. Jeg sad nemlig selv og tænkte at der måtte være noget i denne stilling. Ideerne er selvfølgelig noget med løberen til c4. Springeren kan komme til d5 med trusler mod dronning og f6. Løberen kan slå på f6, tryk mod f7 feltet og endelig noget spændende med springeren til h6. Jeg ville nok starte med Sce3! De efterfølgende træk vil være afhængig af hvad modstanderen svarer på dette træk. Men får jeg lov, så Lxf6…

Skriv et svar