A-rækken 1. runde – De unge spilleres aften på Præstøs andethold
avatar

A – rækken på banen igen.

I slipstrømmen på vores divisionshold lagde A rækken ud mod Sydøstlollands bedste hold og favoritrollen var helt på plads, inden vi gik igang idet vores i øvrigt meget venlige og sympatiske modstandere lå og svingede mellem 150 og 200 rating point i deres favør. Bedre blev det ikke af, at vores hold i sjælden grad var ramt af afbud. Peder var ramt af et vin projekt i Rumænien, og Steinar blev nødt til at melde forfald få timer før kick off, hårdt ramt af en lungebetændelse, og vores normalt super stærke reserve Bjarne P kunne ikke bidrage på denne dag.
1. Bræt
Her sad holdlederen med de sorte brikker imod Lollands mesteren Sigurd Martendal. Det blev et kort med spændende parti, hvor jeg forsøgte mig med English Defense, en sjov og meget dynamisk åbning. Desværre må jeg blankt erkende, at jeg ikke kender det godt nok, og efter en fin start kom jeg i store vanskeligheder. Bagud i udvikling og en officer fanget midt på brættet gjorde, at vi ret hurtigt gav hånd.
2. Bræt
Jan Gregor mod Michael V Nielsen .
Jan tabte sit parti med de hvide brikker, – men han spillede vel en af aftenens flotteste præstationer, og pressede modstanderen maximalt. Det blev en åben sicilianer, hvor Jan hurtigt gennemførte G4 og lagde pres på sin modstander. Det lover godt for Jans videre færd i turneringen!
3. Bræt
Henning Jensen mod Henning Andersen
Henning spillede et rigtigt kamp parti og var også en af dem som var sidt færdig. Hennenig måtte dog ned til sidst , – der manglede en bonde og kongestillingen blev også lidt luftig, men igen en rigtig god præstation.
4. Bræt 
Oskar Koch Müller mod Jeppe Hansen
Endnu en Koch Müller ?
Oskar lavede ubetinget aftenens flotteste præstation og holdt remis med de hvide brikker. Engelsk åbning og den sidder åbenbart lige i skabet. Det var stærk modstand han var oppe imod. De endte i et tårn slutspil med lige antal bønder og en klokke som var helt oppe?. Modstanderen tilbød og det var så fint !
5. Bræt 
Peter Henrik Ravn mod Jens P Petersen
Peter havde de sorte brikker og blev mødt af en Wiener opstilling. Altså en forsinket kongegambit, hvor der er spillet sc3 først. Dette var tydeligvis ikke på hjemmebane i den type stilling, og med gensidig lang rokade blev det hurtigt klart at Peter var lidt mere end svag på de hvide felter ved sin konge?. Peter kæmpede heroisk, men da kongen flygtedetil d7 var der striptease i D linjen og det var game over. Godt at sæsonen først lige er startet?.
6. Bræt
Victor Koch Müller mod Knud Ole Olsen
Opløftende indsats fra en af Præstø unge håbefulde talenter ?. Victor levede fuldstændig op til sit navn og vandt i fin stil med de hvide brikker i hans elskede Engelske åbning. Modstanderen dristede sig til at rokere langt, – hvilket vist er noget usædvanligt mod den opstilling. Det viste sig også hurtigt at det blev på dronningfløjen at slaget skulle slåes! Modstanderen valgte at sætte sine bønder på c6-b5 og a6 med en løber på b7. Ikke den mest farlige opsætning. Men herfra ubetinget ros til Victor for at fører partiet sikkert til sejr. Især på en aften hvor Præstø i den grad havde brug for at tage alt hvad der kom.
7. Bræt
Frede Rasmussen mod Keitum.
Frede ydede en rigtig fin indsats og pressede sin modstander hård. Det blev et lang parti og de var færdige som nogen af de sidste. De endte i et dronningslutspil, hvor Frede var en bonde nede, – men det lignede i lang til at det kunne blive rermis ved enten evigskak eller træk gentagelse. Det gjorde det desværre ikke. Godt kæmpet af Frede, – og herfra skal der lyde et stort tak til Frede for at stille op med meget kort varsel.
8. Bræt
Villiam Vestergaard mod Jon Kristmundson
Uha uha uha, – hvad skal man sige ?. Villiam var i aktion for første gang for A holdet, og det blev en debut, som vi sent vil glemme. Nu ville det jo være skønt, hvis man kunne skrive, at det var på grund af Villiams fuldstændig blændende spil, at partiet var mindeværdigt. Men det var det desværre ikke. Med de hvide brikker kom Vililiam fuldstændigt galt afsted og stod tykt til tab. Men Viliam skal roses for ikke at give op. Som en fugl fønix rejste han sig fra asken, og kombinerede sig til en patstilling ved at ofre sit tårn! Herfra kipper vi med hatten og siger tak for et godt show. Og ikke mindst tak for det halve point som kom i hus!
Samlet resultat 2-6
Resultatet er godkendt under de givne omstændigheder.

Der er meget at glæde sig over, og jeg tror på at holdet nok skal komme igen!


Skriv et svar