4,5 – 3,5 sejr over Læseforeningen 1
avatar

Næstsidste runde i 2. div 2017/18. Hjemmebane til os mod Læseforeningen 1, der netop har haft svært ved at stille op i stærkeste opstilling på udebane. Og holdet var også i dagens kamp ramt af 3 afbud. Vi selv var ramt af et enkelt afbud – fra Uffe -hvor Peder havde takket ja til at spille. Bjarne Petersen var hentet ind som dommer, hvilket Bjarne naturligvis klarede uden problemer. Tak Bjarne.

Det var jo igen en vigtig kamp, og en sejr var påkrævet. Vi skulle gerne have nogle flere points på kontoen inden den sidste kamp mod stærke Nørre Åby. Dr Elo forudsagde en sejr til os på 4,84, så igen en resultat lige under 🙁

Der gik ikke så lang tid, før første parti var færdigspillet.

1.10 Finn tager remis. Det blev et kort men meget spændende og skarpt spil, hvor det halve sikkert var helt fint, for selvom Finn havde de hvide brikker, så syntes jeg, at Finne var kommet til at stå lidt presset. Finn må efter 5 x remis påtage sig titlen som remis-konge i år 🙂

2. 1.23 Morten J tar remis med de sorte. Der blev fra starten afviklet brikker, og der var vel ikke mange chanser for noget der. 1-1

3.12 Erik taber. Det er bare ikke Erik’s sæson i år. Stod vel egentlig ganske fint, men Eriks dronning kommer langt hjemmefra, og lige pludselig er der matangreb med D + S, som koster et helt tårn. Kom igen Erik! 1-2

3.36 Bjarne taber sgu 🙁 Det så ellers længe rigtig fint ud. Efter Sd3 vindes en kvalitet, og Bjarne har begge sine tårne placeret i d-linjen, så det lignede bare et parti på automatpiloten. Men pludselig røg a-bonden, og så kom der en springer ind, hvor Bjarne måtte aflevere kvaliteten tilbage, og så røg endnu en bonde, og så var der ikke noget at gøre. Rigtig ærgerligt for Bjarne og os. 1-3

3.37 Torben vinder. Snupper i træk 15 en lidt giftig bonde på a7. Modstanderens g7-løber kan derved komme ind og spille en afgørende rolle, men en forkert plan vælges. Senere ryger endnu en bonde og der afvikles til sidst til en fribonde mod konge, hvor bonden ikke kan hindres i at gå i mål. 2-3

3.50 Hanus vinder. Et meget lige spil, hvor Hanus er en bonde ned, men til gengæld en fribonde i e-linjen, som modstanderen skal forholde sig kraftigt til. Han vil gerne bytte de sorte løbere af, men Hanus spiller smart tårnet på 8. række, skakker og placerer tårnet bag modstanderens sorte løber, som dermed er bundet, da tårn er udækket bagved.  3-3

4.20 Madsen sejrer. Selvfølgelig gør han det. Alle andre havde nok måttet nøjes med det halve, for der var ikke mere i stillingen, men ved at flytte frem og tilbage og satse med at gå frem med bonde fra a4 til a3 er det med til at forvirre modstanderen og hele pointet kom i hus 🙂 4-3 til os 🙂

5.05 Peder ta’r remis. Stakkels Peder. Spiller et rigtig flot parti. Snupper tidligt b7-bonden uden at komme i problemer. Får senere gaflet en bonde mere, og fører dermed med 2. Afvikler og tar kongen med frem til at fære en fribonde ned med. Går desværre lige pludselig væk med kongen fra fribonden, og modstanderen skynder sig at sige tak og snupper fribonden med sit tårn. Så trods endnu en mer-bonde, er der ikke nogle muligheder tilbage med hensyn til at vinde. Ærgerligt for os, men endnu mere synd fro Peder selv. Det er de ting, der engang i mellem sker. 4,5 – 3,5 sejt til os.

Stillingen er nu inden sidste kamp:

4. Læseforeningen 1, 22 , 5 matchpoints
5. Præstø                   21, 6 matchpoints
6. Kalundborg 1,        20,5 , 5 match
7. Frem 2                   16, 2  (Frem mangler udsat kamp mod Nørre Åby)
8. Sydøstfyn 2           14,5,  2 matchpoint

Sidste runde:

Præstø – Nørre Åby
Frem 2 – SydøstFyn 1
Sydøstfyn2 – Holbæk
Læseforening – Kalundborg

Det bliver spændende med sidste kamp. Vi kan formentlig nøje med 3 points. Holbæk overrakede i øvrigt med at vinde 5,5-2,5 over de hidtil ettere Sydøstfyn1. Begge hold har nu lige mange points, og oprykningen afgøres først sidste spilledag.

/ Holdleder


Skriv et svar