Runde beretningen fra en lang skærtorsdag (3. runde ved DM).
avatar

Johannes var i dag oversidder og havde til opgave, at gå rundt og følge med i vores andres partier. Der blev også tid til lidt computerspil ?

Mathias var sort mod en stærk modstander med 400 mere i rating. Det blev en Caro-Kann hvor Mathias aldrig fik sin syge løber på c8 ud. Det er tit nok til at man taber. Sådan var det også i dag.

Kim tabte til en af gruppens favoritter. Kim forklarede det meget enkelt med, at han mistede en bonde og derefter fuckede det hele op.

Bo spillede et godt parti mod en anden af gruppens favoritter. Bo havde grundigt forberedt en skandinavisk med Dronningen tilbage til d8. Det åbner for nogle anderledes taktiske og strategiske idéer. Modstanderen er ikke helt tryg og tilbyder remis i det tidlige midt spil. Bo er tilfreds. Måske fordi han ved vi har en god rødvin stående og venter når vi kommer hjem.

Erik skulle op mod min modstander fra i går. En ung mand som spiller rigtigt godt. Erik vælger at hylde Larsen. Jeg sidder ved siden af Erik og synes egentlig han har ok styr over stillingen, uden det ser afgørende ud. På en eller anden måde lykkedes det Erik at vinde en kvalitet for en bonde. Da de stillede brikkerne op igen, troede jeg de enedes om at dele, men tavlen viste at Erik tog hele pointet. Mit gæt er at Eriks tårn kunne udmanøvrere løberen og nuppe en bonde eller 2.

Bjarke var på topbrættet med max point efter de første 2 runder. Det blev et heftigt parti hvor Bjarke nok desværre undlader at få byttet de hvid feltet løbere af, da han mener det senere vil blive et aktiv for hans angreb. Desværre må den hvidfeltet løber senere lade livet, uden at modparten forlader brættet. Bjarke står presset og laver en afgørende fejl i træk 40.

Jeg er nogenlunde tilbage på vejen, hvor jeg føler mig tændt ved brættet. Jeg forsøgte at holde stillingen flydende i lang tid med ”The Big Clamp”. En struktur hvor hvid stiller op med en lang bondekæde som er i stand til at bevæge sig ud, fra hvad modstanderen finder på og tage terræn. C3, d3, e4 og f4. Jeg fik terræn fordel og stod også bedst langt hen i midt spillet. Modstanderen ville gerne afbryde partiet flere gange, da han nåede at tilbyde remis 3 gange. Jeg afslår og det bliver ret heftigt, især efter det 3. remis tilbud i træk 39. Her har jeg desværre sat fordelen over styr, men jeg er ikke træt af at kæmpe. Jeg forsætter med at spille skarpt, som giver ham måske vindende fordel, som heldigvis er svær at se med kort tid tilbage. De sidste mange træk spiller med mindre end 1 minut på klokken. Jeg er meget tæt på at vinde til sidst, men kunne ikke se gevinsttrækket. I træk 53 spiller jeg det smarte træk Ld1+. Da jeg formodede i min tidnød det ville vinde. Desværre finder han remis trækket. I stedet skulle jeg spille Le8+! Jeg havde set han kunne spille springeren imellem på g6. Og herefter har jeg ingen skakker og jeg formodede han vil komme i gang med sin dronning og springer som begge havde invaderet min kongestilling. Med 30 sekunder er det svært at se et stille træk som Db7 til e7 uden skak….. Nu er han død da dronningen truer med mat på h4. Han kan kun ofre sin dronning og det er game over. Jeg er godt tilfreds med remis resultatet, da det var en rigtig herrekamp.

Johannes og jeg drog herefter på MacDonalds for noget lækkert gourmet mad. De andre ville nøjes med noget Thai. Thai stedet var desværre lukket, og de fortsatte til en burgercafé. Resten af aftenen gik med analyser, rødvin og en god film i fjernsynet.

Morten.


Skriv et svar