Nederlag i sidste kamp på 3-5 til oprykkerne

Sidste runde i 2. div. grp 2 blev flot afviklet i Haslev af Faxe i gode spillelokaler m.v. 🙂 Vi var inden kampen sikret mod nedrykning, så vi kunne spille helt uden nerver. Målet var dog at bibeholde 3. pladsen i rækken – i hård kamp med Holbæk. Dagens modstander var rækkens absolut stærkeste hold Læseforeningen I, som inden start var sikker på oprykning til 1. div. Det var nok også derfor, at Læseforeningen I kom med et lidt reservespækket hold på de nederste brætter, således så de kunne mønstre en stærkt Læseforeningen II, der i værste fald også kunne ende på en af nedrykningspladserne. Dr. Elo forudsagde derfor en meget lige kamp med en forventet score på 3,79 til os. Det kunne vi dog ikke leve helt op til 🙁 Vi var endnu engang i fuld styrke til kampen. Vi har stillet med fuldt hold 5 gange i år (FLOT !) og i de 2 øvrige kampe kun haft 3 afbud. Nu lidt om de forskellige kampe – kampstart kl. 12

13.00 Morten J tar en hurtig remis med Jesper Knudsen. Mortens stilling så fin ud, så helt ok med en tidlig remis. 0,5-0,5

15.03 Madsen taber. Det var meget usædvanligt – måske er det ikke sket tidligere – men Madsen mødte samme spiller igen – Adam Christensen -, som også var modstanderen i sidste runde mod Læseforeningen II. Her med omvendte farve, så der var ellers lagt op til revanche. Syntes dog Madsen spillede sine bånder for hurtigt frem og kom tidligt til at stå næstbedst. Forsøgte at give en springer for en fribonde og angrebschancer, men det løb ud i sandet. 0,5-1,5

15.45 Hanus spiller remis. Det var et spændende parti mod Dimitros Xiloiannis, hvor Hanus ikke var helt tilfreds på et tidspunkt, men tror ikke at vi var i tabsfare der. Til sidst var der en 4-6 bønder til begge og en dronning, og så var der hele tiden evigskakkerne. Fint parti. 1-2

16.00 Finn vinder. Flot parti, hvor Finn først trykker godt på modstanderens – Alexander Johansen – kongefløj, hvorefter Finn omstiller brikkerne til kampen om centrum, En springer ofres, og den anden springer plantes på e3, hvor den fanger Alexanders dronning på c2, der ikke har nogle flugtfelter. Godt og sikkert spil. Vi er nu lige med 2-2

16.05 Erik opgiver. Kom i problemer mod Morten Topholm, der tidligt spillede sin dronning ud i g-linjen, som gav Erik problemer med at få udviklet sine brikker og måtte til sidst opgive. 2-3

16.13 Bjarne taber kort tid efter til Jan Stage. Det så ellers længe meget godt og lige ud, men kunne se, at der pludselig var røget en vigtig centrumsbonde (så ikke hvordan det skete), men der var herefter for mange gennembrudsfelter, så det var ned ad bakke. 2-4

16.30 Torbens modstander Niels Henrik Cappelen opgiver et slutspil med 2 bønder mindre. I midtspillet lykkes det at vinde en bonde, og efter afbytninger af tårne og dronninger er kun de hvide løbere og 5 bønder mod 4 bønder tilbage. En bonde vindes mere lidt længere henne i spillet, og så er det slut. 3-4

16.50 Oscar må give fortabt mod Steffen Pedersen. Oscar spillede et flot parti, men fik en lidt åben konge, som kostede en kvalitet, og så var det derefter kun spil til et mål. 3-5

Vi kunne desværre ikke helt leve op til vores forventede score, ligesom 3. pladsen forduftede til Holbæk. Men en flot og sikker 4. plads. Det har været en fin sæson. Stort tillykke til Læseforeningen I med oprykningen.

Læseforening I fik suverænt 41 p, Sydøstfyn blev nr. 2 med 33 p, og Holbæk 3 med 29,5. Vi fik 29 p på 4. pladsen. Nedrykker – desværre rykker vores gode venner fra Faxe ud af rækken efter blot et år og lidt overraskende rykker Kalundborg også ud af rækken. Ny i rækken bliver oprykker Maribo, som vi glæder os til at spille mod igen, og så må Næstved en tur ned til os efter en sidste plads i 1. div. Det bliver også spændende til næste år.

Lidt statistik:

Vores forventede score i alle 7 kampe ligger på 28,44 p. Vi fik 29 p, så kun lige et halvt over vores forventede.

Top 3: Torben med 4,5 i 6 kampe, Hanus 4,5 i 7, Finn 4,5 i 7

Det skal fremhæves, at Hanus på bræt 2 scorer 4,5 🙂

Vi tjente 118 nye ratingpoints og tabte 108, nettogevinst på 10

Top 3: Torben får 32 ratingpoints, Bjarne 24 og Hanus 20 til kontoen.

Tak for en god sæson til alle. Vi ses til næste år.

/ holdleder

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar