Når optur bliver til Nedtur

Inden dagens kamp, var der vist ingen tvivl om at kampen mod Møn ville blive en vanskelig opgave. Selv om Dr. Elo forudsagde en forholdsvis lige kamp dog med en fordel til dem 3,5-2,5

Men fra 2 holdkampe hvor vi havde de berømte ”marginaler” på vores side – blev de desværre denne gang på gæsternes side af brættet.

  1. Først færdig var Henning som tilsyneladende stod godt, men som pludselig havde tabt. Fik ikke spurgt Henning om det var en genialitet fra modstanderens side eller et akut tilfælde af skakblindhed…0-1
  2. Næste mand var Lars  som – tør jeg godt sigde blev udspillet i en Phillidor hvor Lars aldrig fik en mulighed for noget som helst 0-1
  3. Vores unge mand på holdet Sebastian, stillede op med noget Colle / London system, hvor han fik lov til alt det man ikke må få lov til, gennembrud i centrum, og et angreb som vist gik lige efter  bogen. Godt spillet Sebastian. 1-0
  4. Næste mand var Mike  som velvilligt var sprunget til, da Peter Ravn desværre lagde sig syg. Mike fik en kanon stilling og vil gå så lagt som at sigde at han udspillede sin Modstander. Han vandt en bonde og kunne ha indvaderet modstanderens stilling, men valgte åbentbart en helt forkert plan. Næste gang undertegnede var forbi brættet manglede Mike pludselig en officer. Øv øv, godt spillet any way Mike – og tak for hjælpen  herfra, trods alt. Kom igen 0-1
  5. På bræt 2 sad undertegnede – og lad mig sige det med det samme – tabte kort og godt til en velspillende modstander. Men syntes nu nok at selv om man vinder – godt kan gøre det med stil. Partiet var engelsk hvor jeg i åbningen fik byttet om på 2 træk i min elskede Botvinnik Variant i Engelsk. – jeg stod med ryggen mod muren hele vejen igennem partiet. At min noteringsliste så skulle gøres til et problem i en for min modstander vundet stilling – syntes jeg ikke havde været nødvendigt. 0-1
  6. Sidste mand færdig kl. 23.50 var Bo – Bo udspillede stille og roligt sin modstander ned i åbningen og vandt 2 lette for en tyk ( Tårn ), men fik også afviklet så han fik en ustoppelig fribonde i a-linien. Da røgen havde lagt sig havde Bo en officer for to bønder. Ifg de altvidende tilskuere kunne modstanderen have gjort det noget mere besværlig at omsætte til gevinst. Til sidst var vi et par stykke som kunne se tydelige tegn på at Bo var træt – meget træt enda. Men Bo kæmpede og nægtede trætheden ”adgang” til den over ophedede hjerne. Flot Bo. 1-0

Summa sumarum var altså et nederlag på 4-2 som med lidt held kunne være blevet 3-3 men de marginaler, er sku svære at styre og idag var de altså ikke med os. Godt kæmpet drenge – vi kommer stærkt igen. Og det må så gå ud over Næstved.

Næste runde: Mandag, d. 15/1-24 ude mod Næstved.

Jan Ambirk

Dette indlæg blev udgivet i Holdturneringen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar