8-0 over Maribo!!!!!!

Undskyld Maribo. Det var ikke den store gæstfrihed, vi i dag udviste til Maribo. De blev sendt hjem med en sæk på 8-0. Mere om dette senere. Først skylder jeg et kort referat af vores sidste udekamp mod favoritterne fra Næstved. Jeg kan ikke huske, hvornår vi sidst har spillet med Næstveds førstehold. Det er i hvert fald rigtig mange år. Næstved har jo nok håbet på et møde i 1. division, men Næstveds nedrykning sidste år til 2. division banede vejen for dette lokalopgør – storebror Næstved mod lillebror Præstø, spillet i Næstved. Begge hold i normal opstilling. Ingen gaver fra Næstved i form af afbud. Vi fik for lidt – en forventet på 2,4 p til os. Vi stod i starten til lidt mere, men Næstved afgjorde partierne til deres fordel.

14.05 Finn giver op til Thomas Christensen. Ikke så meget at gøre. 1-0

14.43 Oscar er færdig mod Mikkel Strange. Mikkels D kom ind og afgjorde partiet via skak på a4 og videre til b4 med tryk på det hele. 2-0

15.00 Erik vinder i fin stil over Per Hansen. Erik fik overvægt af bønder i centrum, men det var hængende bønder, så der skulle spilles skarpt. Tryk i C-linjen blev afgørende. Flot spillet Erik 2-1

15.10 Holdlederen giver op mod Niclas Winther-Jørgensen. Ellers en helt lige og god stilling, men et håbløst 17. f3-træk giver klar fordel til Niclas. Jeg går ind i en variant, hvor jeg får 3 lette for en D og B, men brikkerne arbejder ikke godt sammen, og taber langsomt. 3-1

15.33 Madsen finder et flot parti. Arnkilde spillede på angreb og Madsen spillede på angreb – spændende at være tilskuer til. Lxg7 bliver afgørende. Matten kan ikke undgås. Flot flot. 3-2

15.45 Peder må give fortabt, Rokerer lige ind i løves gab, men stillingen redes nogenlunde, men Kai Sten Nielsens stærke løber blev afgørende sammen med et par centrumsbønder. Peders løber skulle blive hjemme og holde øje med en fri randbonde. 4-2

15.57 Formanden taber til Malik Lindholdt. Mistede en bonde i midtspillet og langsomt blev dette afgørende for partiet. 5-2

17.00 Bjarne taber til sidst til Niels Linde. Kunne nok have opgivet lidt før, men alt kan jo ske. Det blev afgørende, at Bjarne havde spillet sin h-bonde frem på h4. Det gav lige netop svækkelse nr. 2, som Niels fint nørklede rundt omkring, og langsomt ned ad bakke. 6-2

Et klart nederlag til Næstved, der er rækkens helt klare stærkeste hold. Nu håber vi bare, at Næstved “smadrer” de andre, så vi kan komme i spil om den vigtige 3.-plads.

Så er vi tilbage til dagens kamp mod Maribo. Bjarne fortalte på hjemturen, at John kunne huske en 7-1 sejr til Maribo. Det må være længe siden, jeg har i hvert fald glemt alt om dette nederlag. Til dagens kamp havde vi hele 3 afbud. Det er første gang det er sket. Vi plejer altid at være meget stabile, men ad forskellige grunde var der afbud fra Finn, Erik og Peder. Heldigvis har vi en god bredde i klubben, så jeg havde fået tilsagn fra Jens Peter, Lars Søndergaard og Jan Ambirk, så jeg forventede umiddelbart 5 p til os, men det skulle vise sig, at Maribo havde hele 5 afbud, og de næstbedste spillere kunne heller ikke, så der skulle graves langt ned på listen. Jeg tænkte nu, at det kunne gå hen og blive 8-0 sejr. Den forventede sagde 6,2

14.00 Madsen vinder i fin stil. Får åbnet h-linjen og en tårnskak i denne linje koster dronningen og dermed partiet. God start. 1-0

14.00 Lars Søndergaard vinder ligeledes i fin stil. Lars spurgte på et tidspunkt holdleder om remis tilbud. No, vi har brug for points. Lars slår fint c-bonden med sit tårn. Modstanderen kan tage tårnet, men så snupper Lars også et tårn, og så er det en klar vunden stilling. Debut-sejr 🙂 2-0

14.08 Der var ligeledes debut til Jan Ambirk og ligeledes med et flot resultat. Gevinst – flot spillet 3-0

14.20 Så er det holdlederens tur til at vinde. Først vindes en d-bonde, så vindes en a-bonde, og så er der fri bane for a-bonden. Den skal bare i fremad. Bliver slået, men det koster en løber, og så er det overstået. 4-0

14.30 Formanden vinder i meget fin stil. alle 4 løbere er væk, så det er et spil med 2 springere, dronning og 2 tårne og lige mange bønder til hver. Men et flot kongeangreb glider igennnem -som at skære i smør. En fin afslutning giver et helt tårn i overskud. 5-0

15.00 Bjarne vinder. Tror måske Bjarne havde en bonde mindre i slutspillet, men flot spillet frem med bønderne på dronningefløjen giver pludselig en fribonde i b-linjen, som koster modstanderen en løber, og så afgør fribonden i a-linjen partiet. 6-0

15.01 Oscar vinder ligeledes et flot parti. Stod elleres lidt klemt i åbningen, men vælger at føre kongen over på D-fløjen. Så er der styr på modstanderens overvægt at bønder. Så går angrebet ind på 2, linje med 2 tårne. Og game over. Flot Oscar. 7-0

15.05 Skulle det lykkes at vinde med 8-0. Til dagens kamp havde Jens Peter sagt JA, og der var ingen “rusten” at se her. Tror ikke Jens Peter har spillet de sidste 2-3 år, men et flot angrebsparti blev spillet. Den stærke løber på b2 blev afgørende på diagonalen til g7. Der skulle dog lige først ofres et par springere der stod i vejen på diagonalen. Rigtig flot spillet Jens Peter. 8-0

Det kan ikke gøres bedre. Og overstået på kun lige 3 timer. Meget flot og særdeles flot af dagens “reserver”. Vi rykker op på den vigtige 3. plads med et lille hul ned til nr. 4 på 3 p. Det bliver 3 meget spændende kampe, der venter.

/ Holdleder

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar