Kneben hjemmesejr på 4,5-3,5 over Læseforening II

Vi var igen uden afbud , da vi tog i mod Læseforeningen II. Læseforeningen har stillet meget forskelligt op, men består af en del unge spillere – på vej frem. Vi var favoritter med en forventet på 5,10. Det var dog et hårdt kæmpende hold vi mødte.

15.15 Vores formand var først færdig med en flot gevinst over the grand old man Jørn Moestrup. Morten fik lov til at spille sin bondestormsvariant på kongefløjen, Begge har rokeret langt. Fik sat et alt afgørende pres på f7-bonden. Først blev den gaflet og så var det ren teknik. Flot spillet. 1-0

15.20 Peder gør kunsten efter. Var havnet i et fordelagtigt slutspil, hvor modstanderen havde mange svage isolerede bønder og tilligemed en dobbeltbonde. Peder fik fanget et tårn i h-linjen. Det gav en kvalitet, og resten var ren teknik. Håber du kom hurtigt hjem til fruen og kunne være med til at fejre 20 års jubilæum lidt af dagen 🙂 2-0

15.25 Holdleder remis. Spillede mod Alex Sørensen, der ofrede en bonde i starten, efterfølgende en kvalitet for angreb. En meget kompliceret stilling. Begge dronninger var i slag og Alex skulle passe på ikke at gå mat på baglinjen. Mostanderen valgte at slutte med evigskak. Remis 2,5-0,5

15.55 Bjarne taber. Spillede ellers et godt parti. Stod helt lige med lille fordel til Bjarne, men valgt en forkert plan, da løberne blev byttet af. Lod modstanderen komme ind i stillingen med sine 2 aktive tårne, og så gid det langsomt ned ad bakke. Ærgerligt. 2,5-1,5

16.10 Finn Vinder. Man siger julen varer til påske og det var noget af en gave Finn fik leveret. Modstanderen glemte helt at flytte sin springer, der var truet af tårn og Finns konge. Tak sagde Finn og så var det på vej mod game over. Stod inden denne fejl vel lidt i underkanten. Det var modstanderen der havde den åbne tårnlinje, men lige meget 🙂 3,5-1,5

16.35 Madsen remis. Forsøgte længe at spille på gevinst, men modstanderen kunne lige akkurat nå at slå Madsens bønder. 4-2

16.37 Erik remis. Det var vel et lige spil langt hen ad vejen. Var lidt bange for et muligt bondetab i midtspillet til Erik, men det skete ikke. Modstanderen havde kontrol over e-linjen, mens Erik begyndte at gafle bønder. Ville have vundet, hvis ikke lige modstanderen havde evigskak. 4,5-2,5

17.07 Oscar kæmpede længe for det halve point. Det var et meget lige spil, men en lille finte hvor modstanderen ofrede sin dronning på på d5 med skak og skakkede den tilbage med en springerskak på e7. Det var meget tæt udligning, men Oscars konge var for langt væk fra 2 fribønder, som langsomt og sikkert blev ført frem. 4,5-3,5

Vi fik en anelse under forventet, men tror et nogenlunde rimeligt resultat ud fra dagens partier. Med de øvrige resultater øgede vi faktisk med et halvt point ned til nr 4 Nyborg, Vi har 23,5, mens Nyborg har 20 og et matchpoint mindre. Nr 5 Holbæk ligger med 18,5. Vi møder netop Holbæk ude om 14 dage. Spændende bliver det med de 2 sidste kampe. Skal det lykkes at prøve at spille 1. division – bare en enkelt gang??

/ Holdleder

Dette indlæg blev udgivet i Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar