Nederlag 3,5-4,5 til Holbæk

Runde 6 bød på udekampen mod nr. 5 i tabellen Holbæk. Vi havde satset på en lige kamp på 4-4 eller kneben sejr til os. Det ville næsten betyde en næsten sikker oprykning inden den svære sidste kamp mod stærke Frem II. Vi har dog altid haft det svært mod netop dagens modstander Holbæk. Vi var i fuld styrke, Holbæk havde et par afbud, så vi var klare favoritter med en forventet på 4,8. Det var bare ikke vores dag. Man kan vel sige, at vi gik ned sammen med håndboldholdet 🙁 Efter små 2 timer så det slemt ud. Morten nede med en bonde, Bjarne nede med en bonde, Finn under et stort pres, holdleder med lige spil, Erik stod ikke super, men nogenlunde med, Madsens stilling var ikke god og endelig manglede Peder også en bonde. Eneste der stod godt var faktisk Oscar. Nederlag 2-6 lurede

13.58 Bræt 5 – Torben mod Erling Bruun Her var der spillet 13 træk, vel en meget lige stilling, da Erlings telefon pludselig bipper. Meget ærgerligt for Erling, og en hurtig heldig gevinst til holdleder. 1-0

15.32 Bræt 8 – Frederik Saugmann mod Peder. Peder mistede en bonde tidligt. Helt uden grund, ren overseelse, Det gav en ekstra fribonde i d-linjen til Peders modstander, som roligt og sikkert førte den fremad. Presset blev for stort, det kostede en løber, og kort tid efter partiet. 1-1

15.36 Bræt 3 – Bjarne mod Vincent Videbæk. U-ha. Bjarne trækker helt forkert omkring træk 6. Det koster bonden på b2 og fremtvinger D-afbytninger, og får en kedelig stilling en bonde nede. Bjarne hænger på, har også isolrede bønder at slås mod og pludselig er partiet færdig. Og til alles overraskelse med Bjarne som vinder. Vincent havde fået et tårn i klemme på a-linjen. Et heldigt point til os. 2-1 til os.

15.45 Bræt 7 – Madsen mod Verner Christensen. Madsen fik givet Verner dobbeltbønder både i b og e-linjen, så der ville være fordel i et slutspil, men Verner fik sat et voldsomt kongeangreb ind med tårn, springer og dronning, hvor Madsens brikker havde svært ved at dæmme op for det. Der bliver ofret en springer, som Verne får igen og slutspillet ender ud i minusbønder til Madsen og desværre i begge sider af brættet. Det ender med 2 plusbøder på a og b-linjen + en springer til begge. Dette slutspil kan ikke holdes, så nederlag. 2-2

16.03 Bræt 2 – Daniel Bendixen mod Morten. Morten startede partiet rigtig flot. Der var forskellige muligheder. Valgt at afvikle nogle brikker og Daniel havde fået nogle dårlige bønder på a2, c2 og c3. Det så fint ud. Men Morten får ikke dækket en bonde, da han tror han får den tilbage, men den kan alligevel ikke slåes, da der så kommer en officer i klemme. Herefter er det en lang og sej kamp for overlevelse. En bonde nede med springer og løber mod 2 løbere og 5-6 bønder til hver. Daniel blev ved med at holde presset, Morten må give op. 3-2 til Holbæk

16.40 Bræt 4 – Flemming Skjoldager – Finn. Dagens kampparti. I midtspillet lagde Fleming et stort pres på Finn og Finn måtte forsvare sig på bedste vis. Det kostede en bonde. Flemming fik en fribonde i a-linjen, så den er god at have i “banken” til sidst. Tror måske Flemming vælger en forkert plan, da tårnet placeres i f-linjen. Det giver pludselig en lille mattrussel til Finn på baglinjen. Dette pres kommer Flemming ikke ud af. Giver sin løber i håb om evigskak, men Finn gemmer kongen væk. En sidste lille fælde sat op af Verner hopper Finn ikke i. Ofrer sin dronning på en løber med skak og sakker efrer dronningen tilbage med en løberskak. Var Finn gået efter en kvalitet var partiet i stedet tabt, da en løberskak ophæver truslen. Stærkt kæmpet Finn. Helt lige 3-3

16.50 Bræt 1 – Oscar mod Hans Henrik Madsen Øv, synd for Oscar. Kom bedst ud af starten, havde et godt tryk mod Hans- Henriks stilling. Fik en halvåben b-linje, men der var vist ikke noget afgørende. Oscar afslår et remistilbud, og glemmer så at lukke sin b-linje rettidigt. Hans-Henrik får åbnet b-linjen. Har de 2 tårne med og sin dronning, så lige pludselig er det Oscar, der må kæmpe. Det koster yderligere en bonde og der liver afviklet til et vundet slutspil for Hans-Henrik. Oscar gør det bedste. Kongen går helt frem på den modsatte side og der ofres en løber. Det giver en fribonde, som faktisk når at gå ned, men Hans-Henrisk springer kan lige gafle dronningen efter forvandlingen med en skak. Det var på det tidspunkt tabt alligevel, da Hans-Henrik også kunne få dronning og evigskak var nok ikke muligt alligevel i den stilling. Godt kæmpet og ærgerligt Oscar. 4-3 til Holbæk

16.58 Bræt 6. Henrik Stokflet mod Erik. Jeg tror Erik var meget heldig med at få et halvt. Mistede først en bonde og så yderligere vel et par bønder. Fik på en eller anden måde et par fribønder i h-linjen. Dobbeltbønder og kongen kom frem og Eriks tårn kom på a-linjen og drillede Henriks konge. Pludselig truede Erik med at få dronning først. Henrik måtte rive i nødbremsen. Erik kunne gafle et par bønder tilbage og den sidste fribonde i h-linjen sikrede faktisk remis’en med tårn og 2 bønder tilbage til begge. Flot kæmpet Erik. Nederlag på 3,5 – 4,5

Det blev en meget hård dag på kontoret. Med dagens øvrige resultater ser det dog stadig nogenlunde ud for os. Vi har stadig den vigtige 3-plads. Vi har 3,5 p ned til nr. 4 Nyborg. De møder suveræne Næstved i sidste runde. På 4. pladsen ligger fortsat netop dagens modstander Holbæk med 4 p færre. Holbæk møder i sidste runde Sydøstfyn som har været stærkt spillende. Vi møder selv et stærkt hold i sidste runde, nemlig Frem 2, så der er lagt op til en spændende sidste runde den 10. marts.

/holdleder

Dette indlæg blev udgivet i Holdturneringen, Ikke kategoriseret. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar