Præstøs B- række hold tog tirsdag aften til Nr. Alslev, hvor Nordfalster tog pænt imod på 1.salen i det gamle bibliotek.
Succes kriteriet var vel nærmest noget udefinerbart 🙂
Vi var mindst ratet på 3 brætter, så skulle vi have noget positivt med hjem skulle vi , – igen, spille over evne.
1. Bræt
Bo Munksgaard 1657 – Torben Nielsen 2001
Hvid mod endnu en mesterspiller. Planen hjemmefra var at spille fornuftigt, holde spillet flydende, udvikle brikkerne og håbe på at Torben blev utålmodig. Jeg valgte kongeindisk angreb, som via træk omstilling landede i en franskmand, hvor jeg havde gennemført e5. Brættet var altså nærmest delt over på midten, med sort spil på dronningefløjen , og hvid skulle forsøge at etablere et angreb på kongefløjen. Jeg fik en bonde op på h6, og den var lidt generende i den sorte stilling, såvel som bonden på e5 gjorde den sorte kongestilling lidt mere sårbar. Ingen springer på f6 til at hjælpe med forsvaret. Om jeg fandt den rigtige plan ved jeg ikke, men lige pludselig, som et lyn fra en klar himmel spillede Torben Se3. Et meget spændende skaktræk. Forstyrrede i den grad koordineringen af de hvide brikker, og det var nødvendigt at holde tungen lige i munden! Det lykkedes, og efter en serie af træk som var tvungne, endte jeg med en officer mere, bl.a. fordi en af afbytningerne faldt med skak?. Det var stadig nødvendigt at spille nøjagtigt, men det lykkedes, og da dronningerne forlod brættet mente Torben at tiden var inde til at opgive.
Så altså endnu engang lykkedes det mig at overraske mod de gode. Det er lærerigt , og det er fedt. Tommelfinger op.
2. Bræt
Willy Saugman 1663 – Bjarke Gregor 1497
Et spændende parti! Igen, fristes man til at sige. Denne gang bestod det spændende i, at Bjarke skulle spille imod sin egen åbning. Willy spillede nemlig B 3 , afbytning af løber på b5, og efterfølgende kontrol over e5. Må bare konstaterer at det er en god åbning og en god plan. Ihvertfald var det mit indtryk, at Bjarke var i alvorlige vanskeligheder, og at det var hvid der havde initiativet. Heldigvis blev det ikke forvaltet helt efter fortjeneste, og Bjarke fik, omsider Smil :-), etableret lidt modspil. Det kunne også ses på klokken. Bjarke fandt, og fik lov til at etablere en evig skak, – og den mulighed tog han uden at tøve og det er bare godkendt. Tommelfinger op.
3. Bræt
Bjarne Petersen 1481 – Jørgen Klausen 1641
Bjarne havde igen sagt ja til at støtte holdet?. Det er holdlederen meget glad for. Bjarne valgte lige som undertegnede at spille kongeindisk angreb . Det er en spændende og dynamisk åbning, som kan fører til mange forskellige stillingstyper. Bjarnes stilling fik mere karakter af Pirc i forhånden med en dobbelt fiancetto. Jørgen Klausen får en bonde frem på e3. Spørgsmålet er er om den er en styrke eller en svaghed. Det vides ikke endnu, da partiet pågår, mens disse linjer skrives. Mere aktuelle kan vi vist ikke blive ?Tommelfinger op. I skrivende stund har Bjarne vundet en bonde, har løberparret, men Jørgen har pres mod den lidt svage hvide kongestilling. Bjarne ser rolig ud, og har ca. 12 min mere på klokken. Sidste nyt! Bjarne gjorde det igen. Bjarne tvang sin modstander til at afvikle til et uligefarvet løberslutspil, hvor den bedre bondestilling gjorde sin skyldighed. En meget stilren og sikker præstation af Bjarne !
4. Bræt
Jørgen Holm Madsen 1401 – Jan Gregor 1449
På 4. brættet er vi favoritter ?. Det viser sig hurtigt ikke at være en fordel. Jan spiller skandinavisk i SF6 varianten. Det er et aktivt og solidt valg, som kan vælges. Stedet for almindelig Skandinavisk med af bytning på D5. Et eller andet gik helt galt. Jan fik aldrig sin kongefløjen udviklet, han kom bagude tempo, og stod næstbedst ret hurtigt. Til Jans ros skal der dog krediteres for et stort fighter hjerte. Partiet blev spillet helt ud, – men voldsomt spændende var det vist 🙁
Resultat betyder at Præstøs B – række igen gjorde det over forventning! 1,5-2,5 er faktisk lidt mere en godkendt. Det her hold kan et eller andet
Ref. Bo Munksgaard