Finn Planen ;o)

Find Planen af Finn Andersen.

Jeg var godt tilfreds med partiet mod Claus i går. Men som det tit sker, går det galt omkring tidkontrollen. Jeg har problemer med at bevare det kolde overblik og bedømme stillingen rigtigt under pres. Dette er stillingen efter sorts træk 34. Jeg trækker som hvid. Men hvad bør planen egentlig være?

finn claus

Dette indlæg blev udgivet i Holdturneringen. Bogmærk permalinket.

9 Responses to Finn Planen ;o)

  1. Claus Hansen skriver:

    jajaja…men Claus er jo mega farlig og heldig i den slags stillinger. Så hellere tage den sikre remis ved afbytningen, som også blev spillet….griner frækt…..

  2. Finn A skriver:

    Det er rigtigt Bjarne, men man skal jo give mostanderen mulighed for at fejle..:) Og efter Lf7 eller Df7 står hvid stadig godt. Lf7 efterfølges af Le2 og de sorte løbere er ret inaktive.Df7 efterfølges af Sf3 og sort skal passe på.

  3. Finn A skriver:

    Hej Folkens, Tak for svarene. De er alle bedre end det jeg spillede. Jeg havde set en kombination der vinder en bonde: 1. dxe5 dxe5 2. Dxd7 Txd7 3. Lxa4 bxa4 4. Txa4. Og så tænkte jeg ikke videre. Satsede bare på at bonden var OK. Men efter 4. – Td1+ 5. Kg2 Ld3 6. f3 står sort bedst!
    Jeg overvejede heller ikke alternativer. Claus havde kun 3-4 minutter til 6 træk. Så skal man jo ikke forære ham en tvunget trækfølge på 5 træk. I en sådan situation må man holde presset og give ham mulighed for at lave fejl. Jeg mener 1. Tc1 er et godt bud. Det truer med at vinde en officer og efter det “oplagte” Tc7 kommer dxe5 og tårnet er overbelastet og hvid kam ikke slå tilbage. Spiller sort nu 1.- Sb6 kommer 2. d5 og sorts brikker står klodset. Den hvidfeltede løber kan ikke flytte og tårnet kan ikke komme på c7. Hvids plan må så være at lægge pres på Lc4 med Sf3 og Sd2 (efter f.eks. Dc3). Jeg synes det ser ud til klar fordel og er parat til at tage en udfordring i e-skak på denne stilling….:)

  4. Uffe skriver:

    Hej Finn
    Ville nok sætte alt ind på at få aktiveret den arme hest på h2. Den ville se godt ud på e3.

  5. Bjarne skriver:

    Lxg5 giver vel kun 2 bønder? Efter Lxg5 fxL, Dxg5+ Dg7, Dxh4 har sort jo exd4, med en bonden der aspirerer.

    Jeg tænker at stillingen er helt lige og den slags man skal hedde Magnus for at få noget ud af. Efter d5 har hvid terræn i centrum, sort på kongefløjen, begge har et løberpar og ingen dominerer de åbne linier.

  6. TorbenJ skriver:

    Vrøvl. Mener selvfølgelig bare slag på g5 direkte.

  7. TorbenJ skriver:

    Hej Finn
    Jeg tænkte i denne stilling på Dc2 og derefter slag på g5 med løber. Du får
    3 bønder. Ser spændende ud, men om jeg havde turdet gøre det, er ikke sikkert.

    Torben

Skriv et svar