ACO World Amateur Championship

En aften i efteråret 2013 så vi en indbydelse til denne turnering, som ville blive afholdt på Rhodos i Grækenland i juni 2014. Min kone og jeg så på hinanden og besluttede os for at det ville være en sjov tur for Victor og Oscar for at deltage i turneringen og samtidig kunne deres lillesøster (som også er Præstø juniorholds Mascot) samt min kone og jeg holde lidt ferie.

I lørdags tog vi så afsted og sidder nu på et dejligt hotel, med fri bar masser af faciliteter – og en stor skakturnering med deltagere fra over 30 lande og næsten 300 deltagere.

Turneringen er delt ind i rating grupper med intervaller på 200. Oscar deltager i gruppen fra 1200 – 1400 og Victor i gruppen 1000-1200. I første runde om søndagen tabte Oscar efter en flot lang kamp mod en tysker mens Victor fik en lidt blødere start mod en anden tysker som Victor let besejrede.

Om mandagen var der en dobbeltrunde og igen måtte Oscar ned mod 2 tyskere, men igen efter lange hårde kampe hvor stillingerne var meget lige langt hen ad vejen, men små fejl fra Oscar gjorde udslaget. Victor spillede ligeledes mod en tysker i den første kamp og var noget nede, men med lidt snedighed samt lidt held lykkedes det ham at få pat til modstanderens tydelige ærgrelse. I den anden kamp mod en russer med navnet Oleg Binder var der ikke så meget at stille op. Victor måtte ned at ligge.

I dag tirsdag spilledes så 4 runde og Oscar var meget opsat på at få point på kontoen. Sådan skulle det dog ikke gå. Efter 4 timer mod en svensker måtte han desværre indkassere sit fjerde nederlag. Ærgeligt da han i alle partier har haft mulighederne, men er havnet i en stærk gruppe. Oscar siger at han kommer stærkt igen i de næste runder.

Victor var igen oppe imod en tysker og efter et flot gennemtænkt parti kunne Victor hive hele pointet hjem. Victor har nu 2 1/2 af 4 og ligger nr. 18 i en gruppe med 53 deltagere. En flot start og bedre en han selv havde håbet.

Dette indlæg blev udgivet i EMT, Ungdom. Bogmærk permalinket.

1 Response to ACO World Amateur Championship

  1. Bjarne skriver:

    Dejligt at høre om drengenes meriter Jesper. Man bliver jo helt midsundelig! 🙂

Skriv et svar