Præstø I – Køge II, hjemmesejr på 5,5 – 2,5

Der var til dagens kamp mod førerholdet Køge II ingen afbud. Køge havde lagt stærkt ud med en 7-1 sejr mod Næstved, der tilsyneladende havde været stærkt afbudsramt. Køge manglede i dag Eric Carlsen, der spillede på 1. holdet.

Vi var derfor favoritter, og holdlederen håbede så småt på en 6-2 sejr. Det kunne være blevet resultatet, men vi måtte tage til takke med godkendt sejr på 5,5 – 2,5.

Jeg var selv travlt beskæftiget med mit eget parti hele eftermiddagen, så det er begrænset, hvad jeg har set – og kan huske. Så kommentaren skal tages med lidt forbehold 🙂

2.00 Morten Jensen ta’r en remis mod Jesper Pondal. Et spændende og skarpt parti, men remis må være i orden. Og Morten havde det ikke så godt, så helt fint med det halve.

2.50  Erik vinder over Finn Stuhr. Erik spillede fint, og fik en tårnbinding ind, som kostede en bonde, og så blev hele pointet kørt i hus.

2.50 Bo vinder nogenlunde samtidigt. Som jeg husker det, mener at Bo havde en hængende d-bonde, og sort en stærk springer, men er tilsyneladen byttet af til klar fordel til Bo, for modstanderen blev overmatchet i centrum

3.20 Madsen vinder over P O Krog. Hmm – Madsen kom en bonde bagud i midtspillet efter en officer afbytning på d4. Det kostede b-bonden, men da jeg senere kiggede,  havde Madsen fået bonden tilbage (?) , og havde tårn og dronning på 2. linie. Det var grimt, og det kostede P O Krog en løber, og så var det kun et spørgsmål om tid.

3.50 Finn taber til Bjarne Andersen. Kunne ikke fatte det. Finn havde gaflet en kvalitet og stod fint. Ja iflg. Fritz til +7. Men i tidnøden – træk 39 + 40 – lykkes det desværre Finn at spille helt forkert. Fordelen veksles til -4, og så var det lige til at opgive. Synd Finn og synd Præstø.

4.20 Uffe og Morten Olsen ta’r remis i en stiling, hvor Uffe har en bonde mere, men stillingen er lukket, så Morten Olsens springer holder lige akkurat stillingen. Måske kunne den være vundet på et andet tidspunkt?

4.25 Lars får til gengæld figtet sig til det halve mod Jørgen Nielsen. Det var nok ikke fortjent. Havde T mod T + S + h-bonde, men det lykkedes ikke for modstanderen at finde gevinsten. Flot kæmpet Lars.

5.55 Holdlederen vinder dagens længste parti over Klaus Hestehauge. Klaus’ dronning kom for langt frem og kunne lige pludselig ikke komme tilbage uden enten at tabe en kvalitet eller en ren officer. Klaus vælger at give sin dronning for tårn og løber og da der er 7 bønder på brættet til hver side bliver det svært at bryde igennem. Det lykkes odg til sidst, hvor Claus tror at redde stillingen med et dækket tårn på f7 og kongen på g8, der truer dronning og konge bagved i flinien, men h7 afgør og vinder partiet.

Sejr på 5,5 – 2,5. Maribo og Faxe spillede 4-4, så vi burde ligge alene på 1. pladsen med 10,5 med Maribo og Faxe lige efter med h.hv 10 og 9,5, som Køge i øvrigt også har. Øvrige resultater: Næstved – Slagelse 4-4 og også 4-4 med Kalundborg – Dianalund.

/ Torben

Dette indlæg blev udgivet i Holdturneringen. Bogmærk permalinket.

2 Responses to Præstø I – Køge II, hjemmesejr på 5,5 – 2,5

  1. Ivan Madsen skriver:

    Vil lige gentage rosen for den hurtige melding her. Det er rigtig flot at vi et par timer efter slutfløjt kan læse hvordan det gik til. Tak for det! Når vi nu sad hjemme og havde abstinenser fra VM-skak 😉

  2. Morten M skriver:

    Hurtigt – fint ( igen ) super holdleder – at du ikke kan følge så meget med i de andre spil tror jeg alle kan forstå , bla. når du selv vinder !!

Skriv et svar