3.holdet ligger også nr.1

Vi ligger nr 1 – vi ligger nr 1

Førsteholdet fører sig frem i Mesterrækken, men lidt i skyggen af “profferne” har tredieholdet spillet sig i førerposition efter første halvdel af turneringen i C-rækken.

Holdet består af klubbens eneste kvindelige spiller Lis K Dam og de to brødre Oscar og Victor Koch-Müller og undertegnede. Efter at vi i sidste runde gav Holbæk et æg skulle vi møde Greve i en direkte kamp om førstepladsen. Holdlederen havde dikteret angrebsskak og spil på gevinst fra alle spillere.

To velopdragne knægte som spiller rigtig godt og taktisk dygtige. Ingen tvivl om at Oscar og Victor er to af fremtidens mænd indenfor skakken. Jeg kan bare sige det er en fornøjelse at have dem med på holdet og hvis der ikke er nogen andre som kan bruge dem – så siger jeg mange tak 🙂

Vi havde lidt problemer med at finde spillestedet – holdlederen havde vist ikke helt styr på vejen men det blev bare endnu værre da han endelig satte sig ved skakbrættet og hvis ikke han strammer op så bliver han sat af holdet – det var ikke godt nok !

Bagud 0 – 1 🙁

Til gengæld kunne han glæde sig over at Victor ( da han endelig kom igang efter de måtte indsætte reserve ) stille og roligt savede sin modstander over. Det kunne vel sammenlignes lidt med hvis FC Barcelona skulle møde Haslev FC i fodbold .. det stod hurtigt klart at der var kun en mulig udgang på den kamp – flot og enkelt .. man behøver ikke at gøre skak sværere end det er !! Tak Victor

Udligning til 1 -1

Lis startede fornuftigt men kom til at trylle et tårn væk ( sit eget 🙂 men tryllerierne var ikke slut og fra en mildt sagt svær stilling fik hun en mulighed for at vinde materiale tilbage …. og der var hun hurtig til at gribe chancen.
zimzalabim og lige stilling – modstanderen fik dog angrebet igang … igen og snart bedst stilling igen igen. Lis tryllede lidt men trods det så godt ud var det som om modstanderen havde rystet nerverne af sig og havde en klar plan.
Lis måtte give tårn for let officer men havde til gengæld meget mere tid tilbage end modstanderen. Lis fik smart byttet dronning af så der kom to forbundne fribønder .. stadig op ad bakke dog.
zimzalabim Lis fik sat en smart skak ind med efterfølgende gaffel og fuldstændigt befippet tumlede modstanderen rundt som havde Muhammed Ali givet ham en på hovedet og det endte med at han sagde tak for kampen med meget lidt tid tilbage men endnu mindre selvtillid.

Føring 2-1 !!

Tidligt i kampen (efter mit nederlag) begyndte jeg at kigge efter hvor der var mulighed for at redde et halvt eller måske et helt point. De to ninjabrødre så ud til at være de bedste bud og jeg må sige efter at have fulgt Oscar på bræt 2 (oppe mod en 1600 mand og forventet til 0.09) at jeg bliver mere og mere imponeret af knægten. Med de sorte brikker valgte han en fornuftig defensiv og til trods for at han hele tiden blev presset fandt han fornuftige løsninger i stillingen og som kampen skred frem blev jeg mere og mere sikker på at han kunne holde remis ved korrekt spil. De spillede helt ned til under 10 minutter til hver og ifølge min viden stadig lige stilling med lille terrænfordel til Oscars modstander men uligefarvede løbere og fastlåst bondestilling så det remisagtigt ud. Men den gamle snedige ræv af en modstander fik med et bondetræk skabt uligevægt og ufortjent fordel og gennembrud i stillingen. Det ændrer ikke ved at jeg som holdleder var stolt over den flotte indsats og selv om jeg godt ved at der sjældent er noget fedt ved at få at vide man har spillet godt når man har tabt – så fortjener Oscar stor ros.

Efter tre kampe har vi kæmpet os ( med fantastisk heltemodige indsatser og nærmest episke kampe) til 9 point og således et forspring til Greve på 2,5 point inden vi går på juleferie. Håber at mindst tre spillere er klar til at fortsætte kampen efter Nytår – ham tossen på bræt 1 skal lige ind til en kammeratlig samtale. Lis, Oscar og Victor skal have stor tak – en fornøjelse og jeg håber på samme kampgejst i det nye år – så må vi se hvor mange point det giver … men i min verden er det allerede et vinderhold uanset hvad de næste tre kampe bringer !!

mvh og ønske om God Jul og Godt nytår til alle ( både dem på og udenfor holdet )

Michael (holdleder)

Dette indlæg blev udgivet i Holdturneringen. Bogmærk permalinket.

2 Responses to 3.holdet ligger også nr.1

  1. Jesper Koch-Müller skriver:

    Flot referat Michael. Flotte ressultater af 3. holdet, og drengene er klre til nye udfordringer med holdet i 2015. God jul og godt nytår til dig.

  2. Morten J skriver:

    Sådan drenge og piger 🙂 Tillykke med en flot indsats. Hr. holdleder, tak for et godt referat… Det var som at være der selv.

Skriv et svar