ACO World Championship 2015, Kos

Ja, så er Victor og Oscar igen på skaktur i udlandet, denne gang i Grækenland til ovenstående turnering. Min kone og jeg og deres lillesøster er med som opbakning og for at holde ferie.

Hotellet er rigtig godt, spillefaciliteterne er gode og der er over 240 spillere fordelt i ratinggrupper med intervaller på 200.

Victor er i gruppen 1400 – 1600, noget hårdt med hans starttrating på 1406. Dette har efter 4 runder resulteret i 1 enkelt point, men i nederlagene har han været godt med langt hen ad vejen, men en kombination af manglende rutine mod disse modstandere samt hans tendens til at spille for hurtigt har gjort udslaget. Hans gevinst kom i 4. runde mod en englænder som gav op til sidst da hun var nede med et tårn.

Oscar derimod, spiller i gruppen 1200 – 1400 og han er startet rigtig godt. Første kamp mod den 2. seedede italiener, vinder Oscar i et flot slutspil efter at have afvist remis tilbud. i 2. runde fik han remis mod en anden dansker i et parti som Oscar kunne have vundet, men gik lidt galt i byen.

3. runde var mod den 1. seedede, en tysker, som ligeso italieneren tilbød remis, men Oscar afvist og i slutspillet måtte tyskeren stille og roligt se Oscar køre sejren hjem. 4. runde var så mod en polak med maksimumpoint, men det havde han ikke 3 timer senere. I en lige stilling blev de enige om remis.

Summa sumarum, så ligger Oscar på 3. pladsen á point med nr. 2, en anden polak, som han skal møde onsdag morgen.

Victor ligger i den nederste halvdel, men forhåbentlig er han nu kommet i gang.

Dette indlæg blev udgivet i EMT. Bogmærk permalinket.

1 Responses to ACO World Championship 2015, Kos

  1. Morten J skriver:

    God beretning fra jeres tur. Hepper på drengene….. Giv dem da da 🙂

Skriv et svar