U-EM i Kroatien

Som nogle, men måske ikke alle i Præstø Skakklub ved, blev Oscar udtaget til at spille U-EM i U-12. Vi ankom til Kroatien i søndag og er indlogeret på et fint hotel i byen Porec. Her er gode forhold og masser af sportsfaciliteter.
Men det er jo skakken det drejer sig om.
Det er det største og også den stærkeste turnering han har deltaget i, og det ses på deltagernes styrke. Oscar har i de første 3 kampe mødt modstandere med en gennemsnitsrating på 1810.
1. kamp bør på nr. 43 fra Rusland som med over 1900 som forventet blev en for stor mundfuld for ham. Han var godt med langt hen ad vejen men til sidst måtte han sande at der skal noget mere til hvis man vil være med i den absolutte top.
2. kamp mod nr. 22 i Tyskland blev en tro kopi af første kamp. Oscar kommer fint ud af åbningen ogspiller også godt med i midtspillet, men det er åbenbart manglende rutine i disse kampe, mod modstandere med denne styrke, som gør at det går den forkerte vej til sidst. Igen et nederlag.
3. kamp bød på en modstander som ligger som nr. 1 i Letland og Oscar kommer fint ud af åbningen, præcis som hn havde forberedt sig på. Fint modspil i midtspillet hvor letten begynder at få problemer med at bryde Oscar´s defensiv ned og pludselig kun har 5 min. tilbage til de næste 20 træk. Desværre opdager Oscar ikke han har et tår som står i direkte slag og så måtte han ned.
Men vi ser fortrøstningsfuldt frem til de næste kampe hvor der sikkert ligger et par point eller flere til ham hvis han fortsætte med samme koncentration.

Dette indlæg blev udgivet i Nyheder, Ungdom. Bogmærk permalinket.

1 Responses to U-EM i Kroatien

  1. Morten J skriver:

    Tak for indlægget 🙂 Knæk og bræk.

Skriv et svar