B1 gør det igen !

Mandag aften stod B1 over for en af de vigtigste holdskak kampe i sæsonen.

Vi tog på hjemmebane imod Maribo 2, som ifølge tabellen var vores værste konkurrenter i kampen for at rykke op i A- rækken. Før kampen gik igang førte vi med 1,5 point, men da de ifølge Dr. Elo er stærkere på alle brætter var succes kriteriet 2-2. Altså at holde dem bag os, før sidste runde som spilles i Nordfalster om ca. 4 uger.

Først færdig var bræt 4, hvor Jan Gregor førte de hvide brikker i sin engelske opstilling med C4. Modstanderen var så elskværdig at spille Le6, og dermed overlade feltet B7 til den hvide dronning. Det kostede et tårn, og den materielle overvægt kørte Jan sikkert hjem. Ifølge rygtebørsen lidt for sikkert, da han missede flere taktiske muligheder undervejs, men i betragtning af kampens vigtighed var det vigtigste at partiet blev vundet ! 1-0 til os.

På bræt 3 sad Bjarne igen og leverede en stilsikker præstation med de sorte brikker. Han spillede igen sin elskede Sneiper åbning. En åbning han er hjemme i og spiller godt. Det gjorde hans modstander også, og partiet kom derfor ikke ud over remis grænsen. Det er så absolut godkendt med de sorte brikker, og helt ifølge den gameplan som var lagt. 1,5-0-5 til Præstø.

På første brættet sad undertegnede og denne gang kunne jeg ikke leve op til de fine resultater fra de sidste 2 runder. Jeg spillede sort i en franskmand og fik en rigtig fin stilling, hvor der mindst var udligning. Desværre valgte jeg den forkerte plan, og jeg overså en gaffel. Øv ! Prøvede at fuske lidt, men det havde ikke gang på jord og jeg måtte opgive efter flot spil af min modstander. 1,5-1,5

Det efterlader os med det resterende 2. bræt, hvor Bjarke Gregor sad og førte de hvide brikker i sin kære Ninzowitch-Larsen åbning. Altså B3 og roligt positionelt  spil, som kan være farligt, hvis ikke sort passer på. Jeg ved ikke hvad Bjarke spiser til morgenmad, men et eller andet usædvanligt må det altså være. Jeg ved heller ikke om han har lavet en aftale med sig selv om, at han skal være garant for underholdningsværdien på holdet, men det ser ud til det. Ihvertfald får hans præstation ved brættet en klassisk engelsk FA cup finale med scoring i overtiden til at ligne noget fra en søndagsskole, i forhold til det som udspiller sig på skakbrættet når Bjarke spiller.   Bjarke s modstander spillede meget aktivt og aggressivt i starten, og det kostede på klokken, – igen har jeg lyst til at skrive. Den opmærksomme læser vil vide at det også var tilfældet i sidste runde. Med mindre, og det er jo selvfølgelig en mulighed, at det er en bevidst strategi fra Bjarke s side m.h.p. at bringe modstanderen ud af fatning, og begynde at spille på tiden istedet for på stillingen. Hvis det er tilfældet kan jeg godt her allerede afslører at det lykkedes!

Bjarke får afvist det aggressive spil, og stillingen er hele tiden nogenlunde i balance. Det er tidsforbruget ikke ! Der er som bekendt 2 timers betænkningstid til hele partiet, uden tillægstid. Omkring træk 25 har Bjarke 5 minutter tilbage på klokken, mens Gert Hansen , hans modstander, har 30 min. Bjarke lægger noterings papiret fra sig, og som en anden cowboy retter han på den hat han ikke har på hoved, kniber øjnene sammen og bliver meget fokuseret. Jeres undertegnede griber noterings papiret, mens resten af lokalets tilstedeværende har samlet sig rundt om brættet. Min vurdering, som vidste sig at være forkert, var at de spillede på 2 resultater. Enten holdt Bjarke det remis ved træk gentagelse, eller også så tabte han på tid. Men skak er også psykologi, og modstanderen lader sig stresse af, at Bjarke trækker som lyn og torden. Bedre bliver det ikke, da Bjarke laver et kvalitsoffer og giver et tårn for en springer og en bonde. Det giver Bjarke initiativ, og kvaliteten af de forsvartræk der bliver fundet falder betydelig. På et tidspunkt kunne Gert Hansen ha valgt træk gentagelsen, og Bjarke ville have taget den, men Gert er en gentleman ved brættet, så han lod sig sætte mat, da Bjarke havde 1 minut på brættet!. Et resultat så overraskende at undertegnede ikke havde fantasi til at forstille mig det, men den var altså god nok. 2,5-1,5 til Præstø 2 over Maribo 2!

Det betyder at holdet i sidste runde er sikker på oprykning, hvis vi scorer 1 point mod Maribo 3. Og mon ikke det lykkedes. Dette hold er gjort af et ganske særligt stof og har leveret flot gennem hele sæsonen. Jeres undertegnede kan skimte en A-række forude!

Dette indlæg blev udgivet i Holdturneringen. Bogmærk permalinket.

4 Responses to B1 gør det igen !

  1. Bjarke Gregor skriver:

    Lad os bare vinde og spare matematikken 😉

  2. Bjarne skriver:

    Faktisk skal der 2 til hvis Møn vinder 4-0!

  3. Bjarne skriver:

    Du har helt ret Henning

  4. Henning Jakobsen skriver:

    Jeg mener nu der skal 1½ point til før I er sikre.

Skriv et svar