Præstø 2 blev sorteper i nedrykningsdrama!
avatar

A-rækken har været som delt i to i denne sæson med 4 hold, som alle kunne rykke op før sidste runde, og 4 nedrykningskandidater.

Det har samtidig også virket som to vidt forskellige Præstø-hold, for spillet i de første 4 runder var over en bred kam rigtig skidt og med kun 10 BP og et stort 0 ud for MP lignede holdet en sikker nedrykning.

Men fra og med 5. runde startede en veritabel kamp for overlevelse og med først 5-3 i Skovbo og dernæst en chokerende stor 6-2 sejr i Maribo lignede det pludselig en reel chance for overlevelse før den fælles afslutning i Skovbo.

Køge 3 havde dog en oprykning til M-rækken at spille for og var på papiret favoritter forud for kampen, men det var Maribo jo også!

Vi talte på forhånd om, at fik vi lige så mange points som Skovbo, var vi sikret, da vi både havde flere MP end Skovbo og var bedst indbyrdes, mens både Korsør og Maribo ville ikke kunne gå forbi os på én gang og tilmed havde vi også flere MP end begge disse.

Da Køge stillede uden bræt 1 og 2, var vi faktisk oprigtigt optimistiske forud for runden.

Peter Ravn mødte en meget talentfuld knægt og fik ørerne alvorligt i maskinen. 0-1

Jan Gregor tog remis noget i overkanten, men tiden var mere end knap, så den halve var holdmæssigt set fint. ½-1½

Oscar Koch-Müller fortsatte sin flotte sæson og vandt meget overbevisende 1½-1½

Bo Munksgaard tabte et parti, hvor han længe kæmpede for den halve, men da først a-bonden røg, var det slut. 1½-2½

Jørgen Tvedegaard Madsen havde, da jeg sidste gang så på partiet, udspillet Køge-manden, men denne undslap på mirakuløs vis. 2-3

Victor Koch-Müller vandt et godt parti, hvor han blev ved med at holde liv i stillingen og stille sort over for forskellige små problemer – og til sidst blev tålmodigheden belønnet. Godt kæmpet, Victor! 3-3

Jeg selv spillede et rigtig godt parti, hvor det lykkedes mig at afholde hvid fra at få udviklet sin dronningfløj og min aktivitet blev større og større og til sidst omsat til vindende materiel fordel. 4-3

Lars Søndergaard spillede også et rigtig godt parti. Jeg stod og trippede lidt uroligt under afslutningen, men Lars havde helt styr på finesserne og var iskold! Stærkt, Lars! 5-3

Med en overraskende 5-3 sejr og et blik på Skovbos stillinger mod Sydøstlolland, som jo også kæmpede for oprykning, troede jeg helt oprigtigt, at vi var sikre, men dagens to sidste partier kostede os overlevelsen, da Sydøstlolland på bræt 7 i en skarp med lige stilling begik totalt harakiri og på bræt 3 kunne Jeppe Hansen trods stor fordel undervejs ikke vinde det uligefarvede løberslutspil og så blev Skovbo hængende på vores bekostning. Med et sølle halvt BP.

Men sådan er skak – og det er bare en del af charmen ved holdskak. Vi skal fungere som individuelle spillere og som hold over en hel sæson – ikke kun i enkelte kampe.

Nu må vi tage en sæson i B-rækken, men jeg føler helt bestemt, at vi rykker ned med oprejst pande og vi skal nok slå hårdt fra os i B-rækken i den nye sæson.

Peder Lehmann Larsen


Skriv et svar