Historisk oprykning til 1.division.

I dagens anledning er jeg udnævnt til holdleder, da Torben er på skiferie med familien. Hanus er hidkaldt som afløser for Torben. Peder måtte desværre melde afbud fredag, men så trådte Lars til i nødens stund. Stort tak til Lars. Sidste runde afholdes af Nyborg, og det er altid spændende med alle holdene samlet.

Inden kampstart ligger vi nr.3, 3½ point foran Nyborg der skal møde favoritterne fra Næstved. Holbæk ligger 4 point efter og skal møde nr. 6 fra Sydøstfyn. Vi selv skal møde rækkens suveræne nr, 2 Frem 2. I år er det tilfældet at nr. 1 til 3 rykker op i 1.division, og de restende hold rykker ned til hovedkredsene. Årsagen er at 2.division nedlægges fra næste sæson, der bliver udvidet i 1.division samt hovedkredsene bliver forstærket af flere nedrykker hold. Det er et forsøg på at mindske de store styrke forskelle i divisionerne, samt at polstre hovedkredsenes holdturneringer.

Holbæk, som nok er vores største rival i oprykningskampen, mødte kun op med 7 mand, og var allerede fra start bagud med 0-1.

Kl. 14:50. Lars strækker våben efter knap 3 timers spil på. 8.brættet. Lars var blevet presset og mistede en bonde, og det så meget udsigtsløst ud. 1-0 til Frem 2.

Kl. 15:10, Hanus kører pointet sikkert i hus på 3.brættet. For det utrænet øje kunne det se meget kritisk ud, da Hanus tårn på a5 så meget truet ud, samtidig med den dækkende dronning kunne trues væk fra dækning, men der er taktik i stillingen, så det virker ikke for sort. Herefter var det en formsag for vores stærke reserve. 1-1.

Kl. 15:20. Kun 10 min. efter hev Oscar sejren hjem på 1.brættet. Ofrede en løber for 2 bønder på g5. Herefter lidt taktik der ender ud i afbytninger og fribønder til Oscar. Godt spil Oscar. 1-2 til os.

Kl. 16:00 vinder jeg på 2.brættet, efter en rigtig dårlig åbning, hvor jeg taber en bonde og kommer til at stå mildest talt meget næstbedst. Jeg forsøger med så meget modspil jeg overhovedet kan stille på benene, og får skabt så meget ravage, at modstanderen ikke finder de rigtige træk, og lige pludselig havner vi et vundet slutspil for mig. 1-3 til os. Tør nok sige det var en anelse ufortjent. På nuværende tidspunkt ligner det meget at vores oprykning er 100% sikker.

Nu går det stærkt. 16:05 tager Erik en remis på 6.brættet, og 16:10 gør Finn det samme på 5.brættet. Begge partier har været meget lige. Hvis vi ikke var helt sikre inde i sjælen mht. oprykningen, var vi nu helt rolige. 2-4 til Præstø.

2 partier tilbage, begge så ud til at Præstø kunne holde det halve point.

Kl. 17:08 gav Bjarne op. Bjarne kom til at stå passivet, og til sidst kunne stillingen ikke holde vand. Øv. Godt kæmpet. 3-4 til Præstø.

Efter lang tids kamp en bonde nede, kunne Madsen ikke holde modstanderen væk fra, at få et vundet slutspil. Madsen havde et par afgørende muligheder der kunne fremtvinge remis, men det er nemmere at se på afstand, end ved brættet efter næsten 6 timer. Kl. 17:52 var det slut. Godt kæmpet af Madsen og hatten af for modstanderen, der havde den nødvendige tålmodighed der skulle til, for at få modstanderen til at begå den endelige fejl.

Kampen ender 4-4 og er bestemt et godkendt resultat. Vi ender på den vigtige 3.plads der giver adgang til næste års 1.division.

Tak for i dag, den vikarierende holdleder – Morten Frank Jensen.

Dette indlæg blev udgivet i Holdturneringen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar