Præstø er efter 40 år tilbage i divisionen

Tilbage i 1973 spillede Præstø i 3. Division. Et år blev det til dengang. Nu er Præstø tilbage i divisionen. Det hedder nu 2. Division, efter dagens klare sejr på 5 ½ – 2 ½ over rækkens nummer 3 Haslev. I løbet af kampen så det ikke så sikkert ud, som resultatet fortæller. Oprykningen var dog længe en kendsgerning, idet Maribo satte hele 3 points til mod Jyderup. 4 ½ p ned til nummer 2 efter dagens kampe. Det må betegnes som særdeles godkendt. Det har været en rigtig god sæson, hvor vi har været begunstiget af ganske få afbud. 2 afbud er det blevet til i 7 kampe. Det fortæller alt!

Nu til kampen Præstø I – Haslev I

2.25 ½ ved Torben efter et parti, hvor der blev afbyttet raskt, og hvor partiet ikke bevægede sig meget ud over remis’en

3.00 Uffe tog også et ½ point. Også i et parti, der ikke var specielt spændende.

3.15 Dagens eneste nederlag kom her til Morten Madsen, der bare kom til at stå ganske forfærdeligt. Et par – måske – dårlige dronningetræk, hvor modstanders indtrængen med springere og løber gjorde, at stillingen nok bare var tabt. 1-2 Her var vi måske en anelse nervøse, selvom vi stod OK på en del af brætterne sammenholdt med Maribos kampe. Vi var sikre på, at Bjarne ville vinde, men det trak bare ud.

3.17 Umiddelbart efter blev Thomas tilbudt remis i en stilling med en minusbonde, men Th. Kunne vist vinde a bonden og få udlignet, men ok med det halve. 1 ½ – 2 ½

3.50 Så blev der udlignet. 2 ½ – 2 ½ efter Finn sejr. Efter omkring træk 15 vælger Finns modstander at bruge en times tid på uret og give en kvalitet, da Finn truer med matangreb. Det var nok den forkerte løsning, men det bliver allgevel et langt og hårdt parti, der til sidst afgøres ved en binding, der koster en springer.

4.05 Så er det Morten Jensen’s tur til at vinde. Har stået godt, og modstanderen vælger i slutspillet at ofre sin springer, og håber at kunne holde remis med en bonde mere for en løber. Morten får dog afbyttet dronningerne på det rigtige tidspunkt, hvorefter der opgives.

5.25 Endelig vinder Bjarne. 4 ½ – 2 ½ Det skulle blive til et langt parti, selvom Bjarne hele tiden førte med en eller to officerer, så der skulle lige undgås en del D-skakker, og så var pointet hjemme. Men altså først efter knap 5 ½ times spil.

5.40 Erik sejrer – hmm – 5 ½ – 2 ½ til os. Det er nok ikke forkert at skrive, at vi alle havde afskrevet det point. Modstanderen havde 2 forbundne fribønder på dfløjen, der bare skulle frem, men dronning og løber placeres så heldigt for Erik, at en springergaffel afgør sagen til vores fordel.

Herefter kunne vi fejre oprykningen med champagne og en tur i byen efterfølgende med en rigtig velfortjent bøf. Der skal lyde en stor tak til vores holdleder – tyskeren Wesche – som så flot sørger for, at alle møder op, næsten hver eneste gang, og så til hele holdet og til hele klubben, som flot bakker op.

Her slutstilling i M-rækken – efter 7 sejre:
1. Præstø 40
2. Maribo 35,5
3. Haslev 31,5
4. Slagelse 24,5
5. Næstved 24
6. Sorø 23
7. Jyderup 23
8. Vordingborg 22

Af Torben B. Jensen

Dette indlæg blev udgivet i Holdturneringen. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar