Storsejr til andetholdet
avatar

Præstø 2 er lige nu på tredjepladsen i A-rækken!

I onsdags skulle Præstø 2 på besøg hos rækkens ubestridte bundhold fra Dianalund og på forhånd lå det i kortene, at Præstø burde hive en stensikker sejr hjem.

Afbud fra holdleder Bo blev nulstillet, da Bjarne beredvilligt trådte til, men da Philip måtte melde fra samme eftermiddag, afstedkom det nu en anelse panderynker hos undertegnede. Primært, da det selvsagt kan være svært at finde reserver med så kort varsel.

Heldigvis kunne Mike hjælpe os og mange tak for det, Mike. Dét er en klubmand!

Vel ankommet til Dianalund kunne vi konstatere, at de var markant hårdere ramt af afbud end os, da deres 1. og 2. bræt ikke var med, ligesom de kun havde kunnet skaffe en reserve, hvorfor vi vandt uden kamp på bræt 8. Det tjener til Dianalunds ære, at de havde kæmpet til kort før vores ankomst med at finde en, men ærgerligt for Mike, at der ikke var en modstander til ham. 1-0

På de øvrige brætter var vi tårnhøje favoritter. Ingen med forventet score på under 0,72! Men skak er skak og partierne skal vindes først.

På bræt 7 fik Oscar lov at spille sin Kongegambit, men noget gik galt og modstanderen beholdt den ofrede officer uden større problemer. Op på hesten igen, Oscar! 1-1

Victor måtte nøjes med en halv på bræt 6, men hans modstander spillede faktisk et rigtig solidt parti og når man havner i et uligefarvet løberslutspil, så er remisfaren stor. Så behøver Victors merbonde intet betyde. Det gjorde den heller ikke og hvid holdt balancen. Stor ros for virkelig at blive ved med at presse på, Victor! 1½-1½

Jeg må tilstå, at jeg ikke fik fulgt med i Hennings parti på bræt 5. Kun blev jeg lidt urolig, da jeg så Hennings tidforbrug omkring træk 12. Men det er jo vintage Henning 🙂 Det virkede til, at pointet blev kørt sikkert hjem. 2½-1½

Frede spillede et solidt parti på bræt 3. Et stille og roligt parti, hvor Fredes stilling gradvist blev forbedret, indtil en bonde på 7. række ville koste sort mere end bare det halve kongerige. Stærkt, Frede! 3½-1½

Det er slagkraftig skak, Jan Gregor har gang i i holdturneringen i år! Det viser sig også på pointhøsten 🙂 Jeg så ikke meget af partiet på bræt 4, men snart havde Jan et par halvåbne linier mod hvids konge og en ekspanionslysten bonde på h3. Så lovende ud. Næste blik på stillingen var ved afgørelsen, hvor Jan udnyttede dronningens forcer i en åben stilling til at nappe en officer. 4½-1½

Jeg selv spillede skidt i 3 timer for så at tage gode, praktiske beslutninger den sidste halve times tid.

Havnede i total passivitet efter 8-10 med hvid(!) og i midtspillet tillod jeg en enkel bondegevinst, da den planlagte parade ville have haft tabt to… I fjerde time fik jeg lidt småting at spille på, men ikke nok. I alle fald trak min modstander i nødbremsen og tog en evigskak.

Det har vist været meget symptomatisk for min holdsæson indtil nu. Alt for meget skal hives hjem på rå fight. 5-2

Tilbage sad Bjarne på bræt 2. Et stille og roligt parti tog en drejning i Bjarnes favør, da hvid byttede en springer for Bjarnes bovlamme løber. En halvåben a-linie blev benyttet til at vinde en bonde og lidt senere panikkede hvid og ofrede imotiveret en løber, før han overså en trussel fra Bjarne med mat i én. Godt arbejde, Bjarne. “Tålmodighed, tålmodighed. Så kommer fejlene!” 6-2

Så det hele endte med en komfortabel sejr.

Men de næste to kampe mod Vordingborg og Næstved er vigtige og svære kampe og trods vores aktuelle placering som nr. 3(!!) – hvor vildt er dét lige! – så er vi ikke fri af nedrykningskampen.

Så tæt og spændende er A-rækken i år. Det er temmelig fedt og nu glæder vi os over en god sæson så vidt og ser med spænding frem mod de to resterende runder med planen at slutte lige så godt af, som vi som hold har performet indtil nu.

Mvh. Peder


Skriv et svar