2. HK HOLDSKAK – Sidste runde i A-rækken.
avatar

Sidste runde er altid en særlig aften. Der er noget både hyggeligt og spændende over, at alle de hold som har dystet i sæsonen er samlet under samme tag, og man har mulighed for at følge med i sine kollegaers strabadser på de 64 felter. Ligesom årets første runde, var det Skovbo som lagde hus til.

I år var spændingen lidt mindre end den plejer idet der kun var en nedrykker fra A-rækken. Det betød at vi alle kunne spille relativt frit. Vi skulle møde Næstved 2, – et hold som med den spillestyrke de har, burde ligger højere i tabellen end de rent faktisk gjorde, – inden matchen mod Præstø 2. Kan ske de også har været ramt afbud, – som Præstø 2 var det i går. Phillip var arbejdsramt og i absolut sidste øjeblik fik vi også afbud fra Victor Koch Mûller. Det var umuligt at nå at finde en reserve, – men heldigvis trådte Jesper Koch Müller til på 8. brættet, – således at vi kunne stille hold! Det samme gjorde Bjarne Petersen, – igen, og tak for det til jer begge.

1.bræt Her sidder Peder Lehmann Larsen og spiller med de hårde drenge. Han havde hvid imod Anders Arnkilde, – en solid og stærk spiller med mange års erfaring på divisions niveau. Peder havde hvid, – og stillede sig op med en kongeindisk angrebs  stilling. Anders lagde ud med at presse hårdt. H-bonden frem og kongeangreb var hans medicin,. Det lignede at Peder havde det nogenlunde under kontrol. I I hvert fald enedes de 2 kombattanter o m remis, efter at de havde fulgtes nogenlunde ad på klokken. En ubetinget flot præstation af Peder!  1/2-1/2

2.bræt Her sad Bjarne P og spillede mod Bjarne H J Altså henholdsvis Petersen og Haar. Fra min stol blev det et forygende kampparti, – hvor Bjarne P stillede sig op med sin elskede Sneiper. Altså G6-Lg7 og c5, – stort set uanset hvad hvid måtte vælge at gøre. Bjarne P pressede hårdt og fik også et vist initiativ undervejs , – men det var desværre ikke helt nok. Langsomt forsvandt fordelen og initiativet og kort før tidskontrollen gav Bjarne P hånd. Der skal som sagt 2 til tango, – og her blev danset , – så godt og vel, og Bjarne fortjener ros for indsatsen” 0-1

3.bræt Her sad undertegnede og kæmpede med de hvide brikker mod Richard Roos, – som måtte siges at være en lille favorit. Som nogen måske erindrer, var mit sidste parti efter min egen opfattelse vældig sikkert og gabende kedsomligt. Det havde jeg besluttet at det ikke skulle være i dag! Derfor blev der rokeret til hver sin side, – og jeg gav en bonde for initiativ. Men, jeg må blankt erkende at jeg ikke var dygtig nok til at følge det op. Så langsomt forsvandt initiativet, – nu med minus bonde . Der var godt nok tale om dobbeltbønder, – men alligevel. Men jeg var så heldig at Richard lavede et par slappe træk, – og så fandt jeg sørme et træk, – som jeg ført syntes så godt ud, – og efterfølgende viste sig at være meget stærk. Temaet var noget med at forstå hvornår springeren er god og hvornår løberen er det. Det var det som fik mig på sporet. Da sagens alvor gik op for Richard ofrede han en kvalitet, men det var slet ikke nok, – de svage dobbeltbønder faldt også, og så skulle der bare almindelig slutspilsteknik til. En lidt heldig sejr, – troede jeg ville tabe. Omvendt opsøgte jeg også det modspil der var. 1-0

4.bræt Frede blev dagens mand i skysovs ! Han førte de sorte brikker imod Aage Hansen, en af mine gamle ynglings kollegaer fra tiden i Næstved skakklub. Aage er altid i godt humør, – super engageret med en spillestil som ikke lader salige Morphy noget efter, – næsten. Angreb, angreb og mere angreb, – det er Aage i en nøddeskal. Frede fik sig stillet op med en løber på B7 i hvad der lignede noget fransk af en eller ander ubestemmelig art. Frede forsvarede og forsvarede, – og lige pludselig angreb! Frede blev inviteret ned på 2. række med dronning og tårn, – og et sådan tilbud er jo svært at sige nej til. Det gjorde Frede heller ikke, – han erobrede Aages  dronning, – og så var det tid at give hånd. Aftenens hurtigste parti og 1-0 !

5. bræt Her sad Jan Gregor, – holdets solide topscorer fra sidste sæson. Han førte de hvide brikker imod John Hansen, – en meget sikker positionel spiller. Det blev en åben sicilianer og længe så det lige ud, – men John fik tilregnet sig initiativet, og det er som bekendt i dårlige stillinger at fejlene kommer. Jan overså at der var en dronninge fangst på de hvide felter, – og så var det slut. Vel ikke overraskende at Jan taber til John. Men ærgeligt med måden det skete på. 0-1

6. Bræt Her sad Henning Jensen og førte de sorte brikker mod Jens Engelstoft, – en fornem nestor i Næstved skakklub, – ligeledes positionel i sin tilgang til det gamle ædle spil. Må blankt indrømme at jeg ikke nåede at opfatte, hvad der var op og ned i det parti, – men de delte i hvert fald en fredspibe, – hvilket vi vist ikke kan være utilfreds med, – hvis man kigger på Dr. Elo. Så 1/2-1/2

7. Bræt Her sad Oskar Koch Müller med de hvide brikker og kom helt galt afsted. En Engelsk lignende opstilling med g3 og c4 endte med at modstanderen fik placeret en bonde på e3, – og den hæmmede i den grad den hvide udvikling. Det var spil til et mål, – og Oskar har fået sig en opgave i at forstå, hvordan det kunne gå så galt med de hvide brikker, – så hurtigt. Det er altid sjovest at se på sine gevinst partier, – men der er ofte mere læring i dem som man taber. Til Oskas ros skal det fremhæves at han kæmpede forbilledligt, – men stillingen stod ikke til at redde. 0-1

8.bræt Viktor var som det blev nævnt indledningsvis syg. Men heldigvis trådte Farmand Jesper Koch Müller til. Ved ikke hvad der skete i partiet. Det lignede en Italiensk opstilling og Jesper fik vist aldrig fat og måtte ned.  0-1.

Et samlet resultat på 3-5 er absolut godkendt. Holdet ender på en delt 4. 5. plads i A- rækken hvilket vi vist godt ville ha solgt den for inden sæson start. Navnlig i betragtning af, at vi er oprykkere.
Herfra skal der lyde en stor tak til alle som har bidraget til en god sæson!
Ref. ved Bo Munksgaard


Skriv et svar