On the road again.
avatar

Så er det blevet påske og traditionen tro er Victor og Oscar taget til Tjekkiet for at spille skak. Da Victor er blevet U-16 spiller kan han ikke deltage i ungdomsturneringen men spiller til gengæld med i en Open turnering som afholdes samme sted.
Victor mødte i første runde en tjekke med 0 i rating, men man skal være forsigtig med det da det kan være deres færste turnering og de kan vise sig at være rigtig gode. Men Victor gik frisk til den og fik et godt placeret løberpar og dronningen op på modstanderens 2. række og pludselig var han 3 bønder foran. Dette kom modstanderen sig aldrig rigtig over og de sidste 15 træk var kun selvpineri fra hans side. God start for Victor.
Hans anden kamp var nu mod en spiller med 1700+ i rating og Victor spillede frisk til igen og vandt en bonde. Men stille og roligt kom modstanderen med og pressede langsomt Victor tilbage og til sidst måtte Victor opgive.
Men der er håb om flere point i de næste runder.
Oscar startede ligeledes mod en 0-rating spiller fra England og Oscar pressede stille og roligt modsanderen tilbage og vandt i sikker stil. Dagen anden kamp for Oscar var ligesom for Victor mod en 1700+ mand. Oscar kommer med sort pænt, men ikke prangende, ud af åbningen, men i midtspillet vinder han en bonde. Efter tab af bonden begynder modstanderen udelukkende at spille på remis, men den var Oscar ikke med på. En bonde oppe ofrer Oscar et tårn for en løber hvilket gav ham initiativet i slutspillet og med en reel bondestorm ned mod modstanderens 2 tårne valgt han at give op. 2 af 2 til Oscar og en aktuel 7. plads mod seedet nr. 30.
En spændende langfredag venter.


Skriv et svar