A-række holdet i modvind
avatar

Onsdag d. 21. Nov. begav A holdet sig mod Vordingborg for at afvikle 2. rd. i holdturneringen.

Det var et svækket mandskab som tog afsted. Bjarne opholdte sig i Spanien og derfor af gode grunde ikke til rådighed, og Victor havde skoleforpligtigelser som skulle passes. Vores 2 reserver Jørgen og Uffe kunne ikke bidrage i denne omgang, så vi stillede med Mike og Johannes på bræt 7 og 8.
Herfra skal der lyde et stort tak til dem begge, for at hjælpe holdet i en presset situation.

I denne omgang kan jeg desværre ikke bidrage så meget m.h.t hvad der skete på diverse brætter. Mike vandt et tabt slutspil med en bonde mindre, Johannes spillede friskt til, og måske også lidt for friskt. Var ihvertfald 1. mand færdig. Henning spillede et flot parti og lykkedes med at påføre sin modstander en dobbelt bonde, og den svækkelse blev udnyttet konsekvent igennem hele partiet.

Peter måtte ned i et hårdt kæmpet kamp parti, og han afslog remis ved trækgentagelse. Stillingen var i den grad ikke i balance . Bl.a. noget med 2 tårne for dronning. Kompliceret var det, og Peter måtte ned til sidst.

Lars, som er stærkt spillende i denne tid, måtte ned. Kan desværre ikke sige så meget om det, da risikoen for at jeg skriver noget forkert så absolut er tilstede. ?.

Jens Peter spillede sin sicilianske med g6. H5 blev også gennemført , og Jens Peter blev blød på f5, hvor modstanderen fik et bondefremstød sat ind. Resultatet var en meget åben kongestilling, og modspil til Jens Peter blev der ikke meget af.

Til gengæld spillede Peder Lehmann et meget spændende parti på 1. brættet . C4 og B4 blev relativt hurtigt gennemført og det gav en meget åben og dynamisk stilling , som mindede lidt om en Blumenfeldt gambit, bare med hvid. Peder vandt en officer , og kørte derefter partiet hjem i sikker stil, om end måske ikke helt korrekt?. Men det var sikkert og Peder var ikke på noget tidspunkt i tabsfare. En meget flot præstation !

Det efterlader os med holdlederen som tabte som sidste mand ?. Min skuffelse var enorm, det skal jeg ikke ligge skjul på. Spillede efter egen opfattelse et rigtigt godt parti, ofrede kvalitet undervejs (tårn for løber ) og sluttede af med et dronning offer, som vandt glat. Desværre havde jeg bare ikke styr på betænkningstiden. Troede vi fik 15. Min i tillæg. Det gjorde vi ikke??. Så der røg en gevinst.

Afslutningsvis vil jeg alligevel slutte positivt. Havde jeg ikke tabt på tid, var vi sluttet 4-4 med Mike og Johannes som reserver. Det er faktisk ikke dårligt. Stemningen, tilgangen og viljen på holdet er god, og sæsonen er ny. Jeg tror stadig på et godt og sikkert resultat til os!

Ref. v/ Bo Munksgaard


Skriv et svar