Holdskak når det er værst, – og bedst !
avatar

Mandag d. 10. Dec. var A række holdet i spil igen, denne gang på hjemmebane og denne gang uden afbud. Vi tog imod vores gode skak kollegaer fra Faxe 2, på papiret en meget lige match.
Det er, ihvertfald for mig, en stor opgave, både at spille sit eget parti, og samtidigt få en fornemmelse af hvad der sker på de øvrige brætter. Derfor må I bære over med den lidt overfladiske tilgang til de spillede partier, eller endnu bedre, selv sætte ord på dem. Det interessere os alle!
1.Bræt
Søren Sørensen førte de hvide brikker imod Peder Lehman.
Peder har været stærkt spillende på det sidste, og kreativ er han også ! Idag gentog Søren og Peder en variant, som de har spillet imod hinanden før. Det førte til et lukket men spændende parti. Det holdt dog op med at være spændende for Peder, da Søren fandt en kombi, der ofrede en springer for 2 bønder med et afgørende angreb. 1-0
2. Bræt
Jens Peter Fischer Pedersen førte de hvide brikker imod Steen Hanson.
Jens Peter stillede sig aggressivt op med en løber på b2 og d3. Konstant lå der et bondeoffer i stillingen, som Steen vurderede at det ikke var klogt at slå. Men, som gamle sagelige Nimzowitch sagde, truslen kan være større end udførelsen. Ihvertfald fik Steen aldrig modspil, og til sidst var det Jens Peters tur til at ofre en officer for 2 bønder i den sorte kongestilling. Det kom sorts sig aldrig over. Stærkt spillet af Jens Peter og hans 1. sejr på det svære 2.bræt. 1-0
3. Bræt
Altid sympatiske Theodor Gisli førte de hvide brikker imod vores egen Bjarne Petersen.
Theodor valgte at spille hollandsk i forhånden , og det kom der et rigtigt  bravaller slag ud af. Theodor rokerede kort, og Bjarne valgte lang rokade, et rigtigt kamp parti ventede forude. Bjarne kom under pres, og måtte på et tidspunkt aflevere dronningen, men han fik en ikke ubetydelige mængde træ for den, og stillingen var så dynamisk at der stadig blev spillet på 3 resultater! Til slut blev det faktisk remis, men bestemt ikke en pølse en af slagsen. Et skønt kamp parti!  1/2-1/2
4.Bræt.
Her sad undertegne og førte de hvide brikker imod Kim Pedersen
Også her blev der spillet Hollandsk, og også her blev det med stor drama. Undertegnede pressede og pressede og førte også på klokken. En kvalitets gevindst blev det også til, men den måtte jeg aflevere tilbage, hvorefter vi havde en hel lige stilling. Dramaet indtræffer, da jeg 2 på hinanden følgende gange overser at min konge står i skak.?. Kim overser det også, men en fra publikum ser det, og gør holdlederen opmærksom på det, hvorefter Kim bliver opmærksom på det og gør det gældende ved brættet. Erik, som var dommer , stopper uret, og vi rådslår i lokalet ved siden af. Konsekvensen bliver at jeg får en advarsel, og Kim får 2 minutter på klokken. Laver jeg fejlen igen, har jeg tabt. Erik knokler med at tillægge de 2 minutter på det digitale ur, hvorefter jeg tilbyder Kim remis. Dette vælger han dog at afslå, hvorefter han ret hurtigt taber partiet. Min fribonde på e6 kan ikke stoppes. Dette resultat blev kampafgørende! Havde Kim  taget remissen, var kampen endt 4-4. Nu blev det 4,5-3,5 .
Så, første sejr til A-holdet, og så over i købet på holdlederens fødselsdag! Uha ?!
5. Bræt
Her førte Lars Søndergaard de sorte brikker imod Knud Jacobsen.
Også her var der stor drama og intenst skak. Lars blev udsat for en kongegambit, og det er jo nærmest decideret uhøfligt, når man betænker hvor venligt et menneske Lars er. Undervejs fungerede han også som bank sikkerhed for sin noget yngre modstander , således at der kunne blive til en sodavand til Knud ?. Lars valgte at tage bonden, og så spille baglæns resten af partiet. Der var flere fælder undervejs, men Lars undgik dem behændigt, og til sidst fladede stillingen ud i en remis.
1/2-1/2
6. Bræt
Her førte Peter Henrik Ravn de hvide brikker imod Børge Hansen .
Peter førte på klokken, men om der var noget konkret ved jeg ikke. Remis blev det ihvertfald
1/2-1/2
7. Bræt.
Her førte Victor Koch Müller de sorte brikker i mod Søren Lindved.
Victor kom op imod sin egen medicin i form af Engelsk åbning. Det kan godt være lidt op af bakke, når man er oppe imod en god åbning ?.
Om det var det som skete her ved jeg ikke, men rent strategisk gik noget helt galt, og Victor blev kørt over, og udsat for mange flere trusler end han kunne parere. 1-0
8. Bræt.
Henning Jensen førte de hvide brikker, og det gjorde han sikkert imod Lars G Sørensen.
Henning fik ihvertfald lov tilsat brillere med en mat i bunden, og det sagde han jo meget fornuftigt ikke nej tak til.
1-0
Og årets første sejr var i hus !!!
Ref. V/ Bo Munksgaard

Skriv et svar