Kneben sejr ude på 4,5-3,5 over bundproppen Faaborg
avatar

Dette referat skal tages med forbehold, da jeg ikke fik set ret meget fra de forskellige partier.

Det blev en lang dag på kontoret denne søndag, hvor vi skulle møde Fåborg ude i 6. runde. Jeg tror afstandsmæssigt, så slår denne tur alle andre. Vi kørte hjemmefra sådan ca. 9.30 og var først hjemme igen efter 10 ½ time. Det var fantastisk flot sol, der viste os vej gennem de fynske alper. Og så kørte vi den ene vej ud og en anden tur forbi Egeskov Slot hjemad, så vi fik set en masse J

I programmet er anført Tømmergården som spillested. Og det fandt vi også hurtigt, men vi blev mødt af en lukket dør. Tiden gik, og der kom stadig ikke nogen. Vi forsøgte panisk at google og ringe til forskellige numre, og til sidst lykkedes det at få fat i en, som kunne fortælle, at de da spillede et andet sted. Nå, ind i bilerne igen, og så finde det nye spillested. Lidt forsinket kom vi i gang.

Vi har i øvrigt aldrig før mødt Fåborg, der var oprykker sidste år. De ligger dog sidst i tabellen, så en komfortabel sejr til os, burde være det normale udgangspunkt. ELO sagde godt 5,6 til os. Det skulle dog vise sig, at det blev betydeligt sværere.

2.50 Oscar må give op. Det blev til en åbning, hvor Oscar kom til at stå svagt på diagonalen b6 til f2. Rokaden måtte opgives, og kongen blev fanget lidt midt på brættet. Der blev aldrig udlignet, og stillingen blev kun dårligere og dårligere. 1-0

?.??  Madsen vinder i fin stil og udligner. Jeg tror allerede efter 8-10 træk havde Madsen fået en tårn ind i e-linjen, hvor en springer blev truet. Værre for modstanderen var dog, at kongen stadig stod på e8, så en springer-skak-afdækker fra e5 til g6 indkasserede en kvalitet, som senere blev omvekslet til en ren officer. 1-1

?.?? Morten får remis. Morten fortalte, at han kom til at stå presset. Måtte give en kvalitet, men fik en bonde. Senere måtte dronningen gives for tårn og løber + merbonden i overskud, som lige netop holdt stillingen lige.  1,5 – 1,5

?.?? Erik taber. Noget uheldigt. Havde ellers fået udlignet, men overser i tidsnøden en løberskak på b4 som vinder et helt tårn. ØV. Stillingen så ellers lovende ud! 2,5 – 1,5

?.??.  Hanus vinder. Jeg så desværre ikke hvordan. Men godt Hanus 2,5 – 2,5

4.10 Torben vinder efter et langt parti på 86 træk. Fik tidligere en kvalitet, men stillingen var meget lukket. Modstanderen finder en godt bondefremstød, som sikrer en garderet fribonde på 6. række. Efter afvikling af dronninger + det sidste tårn, er stillingen tårn og 6 bønder mod løber og 4 bønder. Modstanderens bonde går i dronning, og tårnet må ofres.  Jeg har en randbonde på 6. række, hvor løberen må ofre sig. Herefter sikrer en garderet ekstra fribonde sejren. Min modstander spillede utroligt hurtigt. Da vi var færdige efter de godt 4 timeres spil, havde min modstander 1 time og 25 min tilbage. Jeg havde længe kørt på 3 min., så jeg kunne ikke følge med i de andre partier. 2,5 – 3,5

4.50 Bjarne må opgive. Dette parti så jeg heller ikke. Der gik rygter om, at Bjarne havde en officer i overskud, men at den mistes ved et dobbeltangreb. Til sidst så jeg dog, at Bjarne må give et tårn for en randbonde, og så var det bare tabt. 3,5 – 3,5

5.15  Tilbage sad Finn og kæmpede for livet og sejren til os. Det var et spil, hvor Finn fik 1-2 bønder, men de havde begge 2 tårne og springer. Det lykkedes modstanderen at snuppe 1-2 bønder tilbage. Så det var på et tidspunkt en sikker remis til modstanderen, Og 2-3 gange kunne Finn have skakket sig til et rent tårn, men det var slet ikke det Finn regnede på J  Det var forbudt for børn!! Til sidst lykkes det Finn at vinde. Det skal siges, at der var i en stilling, hvor modstanderen kunne have spillet anderledes og havde haft en stensikker remis J 3,5 – 4,5 sejr til os.

Det var lige i underkanten af vores forventede. Men nu ligger vi nummer 3, og kan med et godt resultat i sidste runde mod rækkens nummer 2 sikre os 3. pladsen. Det vil være det absolut bedste resultat til Præstø Skakklub!!

PS! Der gik rygter om, at Bjarne skulle ligge i bagagerummet i Finn’s UP! på hjemturen, da Bjarne var den eneste, der ikke vandt i den bil J

Sidste runde spilles allerede om 14 dage i Køge.

/ Holdleder


Skriv et svar