Præstø 2 – Skovbo 1
avatar

ET AMPUTERET HOLDSKAK REF.  (Morten F. Jensen vil forsøge at fylde lidt huller ud)
Kære Skak kollegaer,
A-holdet var i vælten mandag aften på hjemmebanen i Bårse. Optakten var gået relativt gnidningsfrit. Victor måtte melde forfald, da eksamens opgaven ventede på Herlufholm. Selv holdlederen syntes det var en fornuftig disposition?. Jeg kontaktede Jørgen Madsen den søndag hvor DK spillede VM finale i håndbold. Aftalen blev, at hvis DK vandt, stillede Jørgen op. Vi ved alle hvordan det gik, og herfra skal der lyde et stort tak til Jørgen for at hjælpe og støtte holdet!
Som det vil være nogen af jer bekendt har jeg fået nyt job i København, såvel som jeg er flyttet der ind. Det var derfor en travl og presset mand som varetager holdleder tjansen…. Igår var mit eget parti relativt hurtigt færdigt, så jeg benyttede chancen til at komme hele vejen til Kbh lidt hurtigere.
Det kunne lade sig gøre, med venlig assistance fra Morten, som var kampleder, og Bjarne som på tog sig holdleder tjansen. Herfra skal der lyde et stort tak til dem begge!
1.bræt.
Her førte Peder Lehmann de sorte brikker i en slavisk åbning imod Jesper Ulrich på 1858. Altså 2 lige stærke spillere. Peder trak det korteste strå. Hvorfor og hvordan ved jeg ikke. (Det var et meget langt og hårdt kæmpet parti. Peder vandt en bonde, men det kostede på udviklingen. Jesper spillede meget skarpt og fastholdt et stort pres, som til sidst gav pote) 1-0
2.bræt.
Her sad Jens Peter Fischer Pedersen og førte de hvide brikker imod Verner Christen på 1814. Igen et lige opgør, som blev remis. (Det var også et meget spændende og langt parti. Jens stod nok bedst en årgang, men Verner blev ved at finde modtræk, og til sidst enedes de om at dele) 0,5-0,5
3.bræt
Her sad Bjarne Petersen og førte de sorte brikker imod Niels Grønhøj på 1636. Bjarne måtte altså påtage sig favorit rollen, og det kunne ses. Både på klokken og i åbningen. Bjarne spillede sin Sniper, med et hurtigt g6, C5 og Lg7. Bjarne pressede hårdt og vandt partiet. Ifølge Morten lavede han en fejl undervejs, som tillod en evig skak. Heldigvis så Niels det ikke. I min optik et klassisk resultat, når man har været hårdt presset længe. Den historie er vist fortalt før?. 0-1.
4. bræt.
Her sad undertegnede med de hvide brikker imod Benny Christen på 1620. Altså også en lille overvægt til mig på rating kontoen. Partiet blev på kun 21. træk inden rolig kongeindisk åbning imod kongeindisk forsvar ?. Benny lavede 2 fejl, den ene kostede en centrums bonde (e5) og kort tid efter kom fejl nr 2, da Benny ville binde mit tårn på A1. Problemet for var bare at finden kom til at virke omvendt, da min løber kunne slå på h6, med skak ?. Så kunne hvid indkassere tårnet på d1.
Nede med en kvalitet og 2 bønder mente Benny at det var tid at stoppe?. 1-0
5.bræt.
Her sad Lars  Søndergaard og førte de sorte brikker imod Jørgen Hansen på 1515. Igen en lille overvægt på ratingkontoen , som Lars konvertere til et helt point! Form og indhold på partiet kan jeg ikke sige noget om, men jeg kan sige at Lars havde sin lille dreng med, hvilket siger noget om ansvarsfuldhed og dedikation til holdet ! Tak Lars ! ?  (Lars havde vundet en kvalitet for et stærkt bondecentrum til Jørgen. Jørgen tilbød remis som Lars afslog. Få træk herefter sker det som tit sker, Jørgen spiller sin springer ind i Lars stilling og truer et tårn. Desværre for Jørgen er springeren kun dækket af dronningen. Lars slår springeren med sin dronning som er dækket af det andet tårn) 0-1
6.bræt
Jørgen Tvedegaard Madsen de hvide brikker imod Lennart Kjeldgaard på 1475.
Partiet blev remis. Form og indhold kan jeg ikke noget om, men herfra skal der lyde et stort tak til Jørgen, for at hjælpe og støtte holdet! (Partiet var meget lige hele vejen igennem. Resultatet er helt fair) 0,5-0,5
7.bræt
Peter Henrik Ravn  på 1446  førte de sorte brikker imod Allan Ankjær på 1600.
Peter vandt partiet, og guderne må vide hvordan ???? Åbningen gik helt galt, men Peter er en fighter, igen. Spændt på at høre den historie! (Peter mistede en bonde som Allan snød ham for. Peter misser så en chance for at vinde en springer med en aljechin kanon som truer mat samtidig med truslen at slå hesten. Herefter vandt Allan endnu en bonde og Peters angreb løb ud i sandet. Heldigvis giver Peter ikke op, og Allan overser lige pludselig at der kan slås et gratis tårn pga. en binding på den bonde som dækker tårnet. Herefter ryger dronningen også og Allan får ikke det modspil han troede. Meget heldigt at Allan missede dette, men utrolig godt kæmpet af Peter som blev ved at angribe og stille trusler op.)
8.bræt
Her sad Henning Jensen på 1415 imod Erik Jørgen på 1399.
Også dette parti blev remis, til trods for at Henning stod bedst. Men at finde gevinsten var svært i efter analyserne. 0,5-0,5
Det samlede resultat blev således 5,5-2,5. !
Et meget flot resultat som rykkede os fra 7.pladsen til 5. pladsen! Jeg er mega stolt af holdet. Især i betragtning af, at den forventede score var 4,44 – 3,56
Forude venter Korsør, som ligger sidst og Haslev som ligger som nr. 2.
Man skal aldrig sælge skindet før bjørnen er skudt, men det ligner overlevelse i A-rækken!
Ref. ved Bo Munksgaard (noter af Morten F. Jensen)

Skriv et svar