Sikken søndag. Guld til Danmark og sejr over Kalundborg
avatar

Sikken søndag. VM guld til Danmark og en flot sejr på 5,5 – 2,5 over Kalundborg. Og vi nåede hjem til 2. halvleg 🙂 Vi havde revanche til gode mod netop Kalundborg, som vi tabte knebent til sidste år. I år skulle vi ikke dumme os! Et godt resultat ville sikre os en sæson mere, og sådan gik det heldigvis. Meget skal gå galt, hvis vi ikke sikre os en plads i midten. En 3. plads er et realistisk mål. Det skal blive spændende. Vi mangler bundproppen Fåborg i Næste kamp og møder i sidste runde rækkens nr. 2 Sydøstfyn. Taastrup var i denne runde ramt af at skulle møde Køge på en søndag, hvor der ikke blev spillet i Skakligaen. Det betød, at Køge mødte med et halvt nyt og særdeles stærkere hold. Håber ikke, at det får betydning for nedrykning 🙁

Nu til vores kamp

2.00 Madsen vinder i fin stil. Vi var et par stykker, der tidligere i partiet var lidt nervøse for Madsens parti. Det så faretruende ud med den sorte løber, der var i fare for at komme i klemme. Men Madsen sagde, at der var styr på det. Godt Madsen  0-1

2.58 Finn vinder. Fik et stærkt kongeangreb. Havde specielt meget pres på f-linjen med begge tårnene, så der røg et eller andet på f6 hos modstanderen, og så var det snart game over. Stærkt Finn 0-2

3.40 Oscar vinder sit første parti på divisionsholdet. Og det bli’r ikke sidste gang 🙂 Det var ellers ikke den rigtige åbning. Som jeg så det, så det ikke godt ud. Kongen fanget i midten bag springer, og modstanderens tårne og løbere truede fælt. Så ikke hvordan det lykkedes at få afviklet til et vel nogenlunde lige slutspil med 4 bønder til hver. Oscar havde en springer og modstanderen en løber. Men på kongefløjen havde Oscar 3 bønder mod 2 og det lykkedes at bryde igennem til Dronning. Flot fightet! 0-3

3.45 Erik vinder. Trods stor forskel i rating blev det faktisk et helt lige spil meget langt hen ad vejen. Eriks modstander spillede de rigtige træk. Det gik dog galt i slutspillet, hvor begge havde en springer og 4 bønder hver. Erik får snuppet en bonde, og modstanderen vælger fejlagtigt at afbytte springerne. Så er der 2 bønder mod 1 og kongen er for langt væk til at forhindre en dronning. Godt Erik 0-4 Forrygende stilling

3.55 Så kom der et nederlag. Det var Bjarke, der kom ud i stormvejr. Stod ellers fornuftigt og havde umiddelbart godt pres og styr på det. Fik også gaflet en kvalitet, men så kom alle Bjarkes officerer under pres. Bleb beskut fra alle sider, og Bjarke må give kvaliteten tilbage, men der er stadig en officer, der ikke kan redes hjem. Bjarkes første nederlag i år. 1-4

4.10 Morten J spiller et langt parti, som til sidst ender med bonde + tårn til hver. Stensikker remis. Fik ikke set så meget, men Morten var tilfreds 🙂  1,5 – 4,5

4.15 Torben vinder. Spillede et godt parti lige med undtagelse i træk 13 og 14 kan modstanderen tage en bonde med en springer, som ikke kan slås p.g.a. et udækket tårn på e1. Ikke godt, men der var ingen der så det under spillet. Ellers blev det et spil hvor Torben GODE springer blev afgørende mod en DÅRLIG løber. 1,5 – 5,5

4.33 Bjarne må strække våben mod stærke Jesper Nørgård med mere end 300 rating mere end Bjarne. Jeg tror det var dagens flotteste parti og det skyldes ikke mindst Bjarne gode spil. Modstanderens stærke kongepres blev dog til sidst for meget, og Bjarne måtte desværre ned. Rigtig godt spillet Bjarne!  2,5 – 5,5

Vi ligger nu på en 4. plads med 22 p. 1 p mindre end nr. 3 Læseforeningen. Vi forsøger at nappe 3. pladsen. Køge fører med 29 p. Nr. 2 Sydøstfyn med 26,5 p.

/ holdleder


Skriv et svar