A-HOLDET PÅ BESØG I SLAGELSE
avatar

Mandag aften valfartede A holdet til Slagelse for at spille holdskak. Det var et svækket mandskab  som stillede op . Vores altid spændende spillende 1.bræt i form af Peder Lehman Larsen, havde denne aften valgt at skifte skakbrikkerne ud til fordel for uddannelse ud i kunsten at forstå og kloges på produktion af vin. Vist nok i London?. Mike Bahnsen havde sagt ja til at hjælpe holdet, og herfra skal der lyde et stort tak for det ?. Så hele holdet rykkede en plads op inden slaget skulle udspille sig.
Som skrevet tidligere er det svært for både at spille et parti, og være vel orienteret om, hvad der sker på de øvrige brætter, så det følgende er ganske subjektivt og kan indeholde fejl og misfortolkninger.
1.bræt.
Jens Peter Fisher Pedersen sad på det svære  1. Bræt imod Arly Berg. Spændende, intenst, med tidnød til Jens Peter og nede med en kvalitet, så det mere spændende end korrekt ud. Men lige pludselig lykkedes det J.P. at få det løberparret vakt til live , og J.P. fandt en taktisk finesse, som indebragte en officer,hvis teknikken til at at afvikle til en vunden stilling uden at tabe på tid var der. OG, det var den heldigvis! En højst overraskende , men ikke mindre velkommen sejr? J.P. er en fighter, og det kan ses ??.
2.bræt .
Her sad Bjarne Petersen og førte de sorte brikker  imod Flemming Andersen. Bjarne satte sig op med sin elsket  “Sneiper”. De fulgte en kendt variant, hvor sort hurtigt gennemføre d5, og det absolut mest almindelige er så ,at hvis spiller e5?. Strategisk ide: sorts spiller  sin springer til h6 og videre til f5, med pres på den hvide d4 bonde. Men Flemming ville det anderledes. Han byttede på d5, og påtog sig en isoleret bonde. Det gav en helt anden stillingstyper , og nogle helt andre udfordringer. Ikke nødvendigvis bedre, blot anderledes. Bjarne fik aldrig helt udlignet , og i i en svær stilling bukkede Bjarne en officer og var første mand færdig.  Herfra er der kun en ting at sige. “ op på hesten igen Bjarne !
3.bræt
Her sad undertegnede og førte de hvide brikker imod Lars Jørgensen. Jeg spillede Bird igen, den åbning bor jo i mit hjerte?. Mandag aften gav den mig en god stilling og jeg sad med en fornemmelse af at have kontrol over det som skete. Terræn overvægt og 2 bønder imod en på dronning fløjen i en materiale lige stilling. Har ikke haft partiet i computeren, men min fornemmelse var at vi spillede på 2 resultater. Enten vandt jeg et laaaangt slutspil, eller også holdt Lars Jørgensen remis. Det sidste var, hvad der sket, muligvis fordi jeg lukkede stillingen for tidligt. Kunne ihvertfald ikke finde en gevinst plan og remis på 3. bræt var ok?
4. bræt.
Her sad Lars Søndergaard med de sorte brikker imod Keld Lindhart. Han kom under et betydeligt pres, mistede en bonde og var presset på klokken. Heldigt for os lavede Keld en fejl og mistede bonden igen. 3 bønder imod 3. Keld besindede sig og tilbyde en hårdt presset Lars remis. Måske havde Lars en 5til 6 minutter på klokken. En heldig halv, yes! ?. Og nej ! Lars afslog?. En beslutning som sendte holdlederen og Henning i analyserummet med himmelvendte øjne?. Hvad tænker manden på ! ?.
Ikke desto mindre, ca 15 minutter efter oplever Henning og undertegnede en fnysendende Keld Lindhart forlade spille stedet, og kort tid efter kom Lars med et saligt smil på læben.
“jeg har kigget lidt på slutspil sammen med Morten. “ Således var ordne efter en meget overraskende sejr!?. Tillykke til Lars og holdet. Og Henning og undertegnede skal nok holde mund næste gang Lars afslår et remis tilbud!?.
5.bræt.
Her sad Peter Henrik Ravn og førte de hvide brikker imod Kurt Laursen . Peter spiller bare godt skak og stiller sig godt og fornuftigt op. E4, løberen på C4, bonden på d3, og udvikling og koordinering af brikkerne. Peter var den der var sidst færdig, med en kødrand af interesserede rundt om brættet?.
Peter stod til gevinst og havde vundet betydeligt materiale. Men, så laver Peter en fejl , og smider den officer han var foran. ?. Han fører dog stadig med dronning og tårn imod dronning og springer plus nogle bønder. Intensiteten var stor, og Peter var en fighter! Undervejs forhørte Peter sig om remis var acceptabelt. Jeg gav ham fri og sagde han selv bestemte. Det er psykisk hårdt at smide en gevinststilling ?. Du har fejlet 1 gang, det kan du gøre igen ??. Men Peter vidste at en sejr var påkrævet for at vi kunne trække en 4-4 med hjem fra Slagelse. De 2 spillere fulgtes ad på klokken, med et lille overtag til Peter , mens tidsnøden indfandt sig. Peter skal have stor ros, for at finde fatningen igen og sætte sin modstander under pres! En lille fælde blev sat op, og Kurt nåede at gribe om begge dronninger, inden det gik op for ham at afbytning tabte. Som holdleder rådførte jeg mig med kamplederen, som efterfølgende blandede sig i partiet, hvilket førte til at Kurt meget fornuftigt gav op. Et meget spændende og intenst parti.
6.bræt
Victor førte de sorte brikker imod Jesper Dyberg Larsen. Victor forsøgte sig med et spændende åbningsvalg . Benoni er en åbning som er svær, men også meget dynamisk. Hvid stillede sig meget solidt op, og åbningsforestillingen var der vel næppe. Men et eller  andet gik galt, for pludselig var partiet partiet slut, og Victor var listet af. Godt at  se, at lysten til at eksperimentere med åbninger er der, og er helt sikker på at Victor er en comming man. Det var bare ikke i aften ?.
7. bræt.
Her sad Henning Jensen og førte de sorte brikker imod Morten Jørgensen. Partiet endte remis, men noget om form og indhold på det parti, aner jeg simpelthen ikke??. Men, sikkert og godt spil af Henning.
8.bræt
Her sag Mike og førte de sorte brikker imod Mikkel Nyhuus. Mike spillede en slags dronning indisk åbning, med løberen hurtigt udviklet på A6 . Mike fik aldrig udlignet, og der blev et par svage bønder. Det pres overlevede Mike ikke, men herfra skal der lyde en stor tak for hjælpen.
4-4 mod Slagelse var flot!! Jeg er stolt af holdet. Det lignede i langt id meget mere 6-2 end det 4-4 det endte med. Der er  kampgejst på holdet og vilje til overlevelse i A rækken . Jeg glæder mig??
M.v.h Bo

Skriv et svar