2. div.holdet sluttede på en 5. plads
avatar

Sidste runde blev spillet i Slagelse, hvor vi var udehold mod Læseforeningen I. De ankom i absolut stærkeste udgave, så vores forventede var kun på 2,25. Vi tabte 2,5 – 5,5, men det kunne sagtens have været både mindre og bedre. Til dagens kamp havde Bjarne meldt afbud, da han skulle hygge sig med mesterskabet for jernbanen, også i skak. Oscar var naturligvis klar. Søndag morgen meldte Bjarke sig syg, men her var Madsen hurtig til at snuppe et ledigt bræt. Tak Madsen.

13.30. Det var samme Madsen, der var først færdig. Remis. Havde ellers fået en bonde, som ikke kunne holdes, og så var det en lige kamp, men efter min mening fordel til vores mand, men pludselig var det remis 0,5-0,5

13.45 Et kvarter tids senere må Morten J opgive. Fik ikke rokeret, og blev lidt fanget i starten af partiet, og pludselig røg Morten ind i en væmmelig binding, der kostede en officer. 0,5-1,5

13.55 Pludselig sætter Peder en brik i slag, eller glemmer at dække. Stod ellers lige materielt, men en svær stilling. Men ærgerligt med en ren officer og dermed partiet. 0,5-2,5

14.25 Torben bliver tilbudt remis og tager imod. Det var vel i en meget lige stilling. Truer med gennembrud i centrum, mens modstanderen har spillet bønderne frem på kongesiden. 1-3

14.55 Oscar vinder i fin stil. Oscars modstander snupper smart en bonde for en sin springer, og tror han får den igen ved at fange Oscars løber, men Oscar laver et smart mellemtrk, der truer med nogle væmmelige skakker, så der beholdes på den måde en springer i overskud for en bonde, som sikkert afvikles til gevinst. 2-3

15.00. Erik må give op. Mistede i staren en bonde, da Erik havde overset, at han ikke kunne slå bonden, da modstanderens dronning derefter kunne true løber og mat. Fordelen blev desværre sikkert kørt til ende. 2-4

15.30 Hanus taber ærgerligt. Havde stået presset, men havde fået vendt stillingen og stod måske bedst, da Hanus helt overser en springerskak med tårntab. Meget ærgerligt. Hanus havde undervejs afslået remis-tilbud. 2-5

16.45 Finn er vores håb om et helt point mere. Stod overlegent efter åbningen. Giver en officer for 2 bønder, men modstanderens konge flygter til a8 og gemmer sig der. Finns d og e bonde er dog meget stærke og desværre får Finn ikke c bonden skubbet frem. Ellers havde der helt sikkert været et helt point. Tiden går, og der mistes et par bønder, og pludselig skal Finn kæmpe for det halve. Det er tabt, men her glemmer modstanderen at flytte sin løber, og så er stillingen helt lige. Ender med remis. Godt kæmpet Finn. Det blev hele turneringens sidste parti i år. 2,5-5,5

Et hæderligt nederlag. Vi sluttede derfor som nr. 5, en sikker plads, hvor vi kunne have tabt hele 8-0 i sidste runde uden at komme i nedrykningsfare. Tillykke til Sydøstfyn, der med 36,5 blev nr. 1. Vi sluttede med 30 points. Tak til alle for en god sæson.

Holdleder


Skriv et svar