6. og 7. runde

6 runde var en drabelig affære for vore udsendte og resultatet De andre 3 – Præstø 0 var ikke helt efter spillets fordeling i løbet af partierne. Morten påtog sig en svag bondemand tidligt i partiet, som han så skulle bruge ekstremt meget energi på at forsvare hele vejen. Han mener det var nødvendigt, men jeg er ikke helt sikker på det, se selv partiet igennem! Efter 75 træk kommer vi frem tid følgende stilling:

Hvid har lige spillet Se4

og Morten kunne med det næsten studieagtige træk Tf3 have sikret remissen. Den så han desværre ikke og måtte ned. Finn var oppe mod stærke Thomas Schou-Moldt og havde ham faktisk på hælene, men fik byttet af i forkert rækkefølge i følgende stilling:

Masser af brikker i slag

Hvad skal man slå først? Sxe4 fører til mat i 5 startende med Th8. SxTc8, som Finn valgte fører også til tab, men LxLf3 holder balancen – ærgerligt.
Uffe blev også udfordret, men holdt balancen et langt stykke af vejen. I stillingen her:

Sort trækker

kunne Uffe have fået udmærket spil med g4. I stedet spiller han Kg7 og der dukker en springer op på f5 med skak, der samtidig kigger på hullet på d6. Uffe skulle have slået hesten og ville så have haft styr på stillingen, men vælger at flytte kongen tilbage og få træk senere går det helt galt!
7. runde havde fint besøg af jeres udsendte og jeg fik en hyggelig dag på Konventum med mange bekendte – og set noget live-skak!
Morten fik lavet noget rod i åbningen og kom til at stå voldsomt presset, man kan næsten sige at det sorte angreb spillede sig selv. Heldigvis for Morten sad der også en svensker som ville have en finger med i spillet! I stillingen her har Morten lige slået en bonde på c6:

Er det ikke bare et tårn i slag?

Jo, efter gxh3 er hvid færdig, mor jer selv med varianterne. Svenskeren tog dog kvaliteten med LxTc6, og Morten var lidt med igen. Faktisk havde han chancen lidt senere i partiet:

Der kan skabes ravage

med Sa5, hvor efter de hvide brikker arbejder vældig godt sammen om at overfalde den sorte konge. Morten valgte dog Ld4 og efter yderligere 40 træk havde hver kun konge og tårn tilbage så de enedes om at dele.
Finn var ude i noget voldsomt kompliceret roderi men med få minutter tilbage på klokken kom den følgende stilling på brættet:

Den hvide konge er helt omringet

Her holder den hvide mand nogenlunde balancen med TXSf2, primært på grund af de to forbunde centrumbønder, men nordmanden valgte at spille d6, hvor efter der er mat i ganske få træk.
Skulle der findes en musikmetafor for Uffes parti kun det måske være den gamle Stones-sang “What a drag it is, getting old” 🙂 Spøg til side, det var et voldsomt korrekt parti der ikke rigtig bevægede sig ud over remisgrænsen og fredspiben blev røget efter 36 træk.
Mere godaw var i Den unge Bjarke Kristensen fra Sorø, som bl.a. Erik jo havde “fornøjelsen” af i holdturneringen. Han var oppe mod et tysk Dr. med ELO 2222. Jeg fulgte en del af partiet sammen med hans far IM Leif Kristensen på computeren og vi var imponerede over hans spil. Vi skal lige se stillingen et træk før slut:

Sort er trængt

Med h6 kan sort kæmpe lidt videre, selvom han efter Td7 vil have svært ved at holde sammen på partiet. h-bonden havde dog slået accelerationen til og stoppede ikke før h5. Det tog ikke mange minutter før Bjarke fandt Td5 og doktoren resignerede! Flot resultat af den unge mand, der uanset resultatet i 8. runde har scoret mere end 3 over forventet.

Dette indlæg blev udgivet i EMT. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar