8. runde

Vi starter med et diagram:

Den sorte konge har åndenød

Jeg er sikker på at hvis Finn var blevet præsenteret for denne stilling som en opgave ville det have taget ham ganske kort tid at finde g5! Sort er færdig. På Kh5 følger De4 med Lf3 som trussel, og på Kg7 kommer Dd4 og løberen kommer igen med, med dræbende virkning. Men det er anderledes at sidde i varmen og koge i 4 timer med hovedet fuldt af varianter og planer som gør at man ikke ser appelsinerne, der falder i turbanen. Finn havde ellers styr på partiet, var foran det meste af tiden og i stillingen har han to bønder for meget. Han skal blot passe på ikke at ende i et slutspil med de uligefarvede løbere og bønderne stående forkert, og det var måske det hans tanker kredsede mest om? Finn spillede De4 og det hele ebbede ud til remis.

Morten fik stillet sig passivt op og ret tidligt så han sig nødsaget til at give en kvalitet. Hans modstander missede dog et par skarpere vendinger og her flader stillingen ud:

Sort har lidt pres mod f2

Hvid kunne med Kg2 efterfulgt af f3 bevare overhånden, men han vælger Df4 med afbytning af damerne og i de næste træk også at bytte et sæt tårne på e3. Det koster dog både a og b-bonden og så er der ikke mere rusk i den stilling. Nok en halv til formanden.

Uffe kom i veritabelt stormvejr stort lige fra starten og kom ud for et løber “offer” på f7:

Tårnet slår friskt tilbage på f7

Kh8 havde været en forsigtigere tilgang og så acceptere bbondetabet. Hvis Uffe havde regnet med at få to lette for tårnet med SxTf7 – KxS, blev han fælt skuffet. Hvid spiller Db3 og sort kan kun dække med Sd5 og så mangler sort en kvalitet og en bonde, samtidig med at hans konge står meget usikkert. Uffe var færdig i træk 30!

Dette indlæg blev udgivet i EMT. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar