To korte og en lang…

forestilling blev det til i 5.runde af Politiken Cup. Finn fik kun lov at spille 15 træk mod den sympatiske Carsten Randløv som spillede helt forkert mod Finns philidor. Da partiet sluttede var Carsten bagud med en kvalitet og stod til at tabe en officer. En nem dag på kontoret havde Uffe også. Han var oppe mod en schweizer med k-skak baggrund. Om han mente at det var k-skakbetænkningstid han også havde her vides ikke, men han var en times tid om at spille 10 træk, hvor efter han tilbød remis, som Uffe tog imod.
Formanden stod for den lange forestilling og kan vel sande Sune Bergs ord om at “først arbejder man meget, og så bliver man heldig!” Efter 10 træk får nordmanden den første chance:

e4 skriger vel til himlen!?

Efter e4 har hvid vel ikke bedre end LXL. Der kunne følge exSf3, LxTf8-fxLe2, Dxe2 og KxL. Sort spiller i stedet Sf5. Efter få træk når vi frem her til:

Morten har lige spillet Df2

og dermed stillet konge og dronning i springerafstand i forhold til h3! Der kommer da også lige straks en løber farende til h3 og hvid er nede med en kvalitet. Vi spoler 10 træk frem, Morten har lige spillet g4:

Hvad skal springeren?

Sort har en del felter at vælge imellem og det bedste er faktisk d4! Efter slag får sort en fribonde i d-linien og får bonden på d5 samtidig med at Sc2 ikke rigtig har nogle felter at gå på, men det er en meget lang variant at beregne i hovedet, så forståeligt nok vælger han Sh6, hvorefter hvid faktisk er nogenlunde med igen. Efter yderligere 10 træk sker en af de her mærkværdige ting som vi vist alle har været ude for:

b4 ser fint ud for sort!

I stedet vælger sort at spille Lf8? hvor efter den hvide springer farer til f6 og æder en masse træ. Morten kunne sætte et et-atl på kontoen efter få træk.

Dette indlæg blev udgivet i EMT. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar