DM 2014 slut

Alle gode ting har en ende, også DM 2014 i Rebild.

Vi mødte alle 3 op i klubtrøjer til sidste runde. Erik havde mulighed for præmie, Bjarne mulighed for rating præmie og jeg muligheden for lidt rating på kontoen.

Bjarne var først færdig efter et meget kort parti. Bjarne spillede Sniper varianten “The Broken Arrow” som tidligere i turneringen. Bjarne var ukoncentreret (måske lidt træt) og glemte at slå en gratis bonde. Remis og samlet 3½ point samt en lille rating tilbagegang.

Jeg skulle spille hvid mod stærke Niels Henrik Willumsen fra Nørresundby. Han var desværre kun en skygge af sig selv pga. sygdom. Han har dog stadig sine lyse øjeblikke, så man skal passe meget på. Han er faktisk en af mine idoler. Prøv at finde nogle af hans partier på nettet, og I vil opdage, han kan få angreb ud af ingenting. Jeg var dog forberedt (har tidligere spillet mod ham), og han kom aldrig i gang med noget rigtigt farligt mod mig. Partiet er nok det bedste jeg har spillet ved DM i år. Jeg lægger partiet i databasen. Jeg kunne have afslutte med mat i 3 hvis jeg spillede Df8+ istedet for Lf4+. Det bliver stadig mat, bare et par træk længere. Med sejren nåede jeg op på 3½ point og en ratingfremgang på 18.

Sidste mand var Erik. Erik lagde ud med 1.e4 og modstanderen svarede 1.-,g6!? Øv tænkte Erik og frygtede modstanderen skulle spille Sniper. Det orkede han ikke at spille imod, da vi i ugen har tonset en masse lyn partier i netop denne åbning, og synes den er svær at spille mod. Heldigvis spillede han d6 i 3. træk og ikke c5. Partiet blev meget langt, da Erik havde en lille fordel, men det kom først ud i et dobbeltløber slutspil med lige mange bønder. Senere da det ene sæt løbere blev byttet af, havde de begge 4 isolerede bønder og Eriks bønder stod på den modsatte farve af modstanderens løber. Der blev stadig forsøgt, men partiet endte til sidst med remis. 4½ point og en lille rating tilbagegang.

Efter der var blevet uddelt præmier i vores grupper (ingen til os), kørte vi mod Sjælland og landede ved aftenmadstid.

Dette indlæg blev udgivet i EMT, Nyheder. Bogmærk permalinket.

Skriv et svar