Morten i hårde kampe i CCC

Afgørende tidspunkt i 7. parti

Afgørende tidspunkt i 7. parti

Morten har jo valgt at prøve kræfter i Copenhagen Chess Challenge hen over bededagsferien. Og mon ikke det er en udfordring! 9 runder på 5 dage – pyhha, bare tanken. Det ser ud som om han har fundet sit “gamle” åbnings repertoire frem igen, og med rimelig succes. I første runde havde han en fin stilling mod IM Bjarke Sahl, men fik spillet lidt unøjagtigt og måtte ned. Pligtsejr i 2. runde og et unødvendigt nederlag i 3. Stillingen var lige, Morten havde løberpar og to bønder for meget mod tårn og springer, men modstanderen pressede videre og lige pludselig vandt han. Der efter 3 kampremisser hvor slutspilsteknikken blev testet. 7. runde bød igen på et spændende opgør.
Her er stillingen fra billedet ovenfor:

Sort i trækket

Sort i trækket


Sort kan slå på d3, hvor efter både a2 og c4 er klare til at blive spist og sort får en farlig bonde i a-linien. Morten vælger at spille Da4. I betragtning af modstanderens svar, nemlig Db3 ikke nogen dårlig beslutning! Nu er SxLd3 endnu stærkere – sort står meget bedre. Morten tænkte og talte forkert så han spillede Tf8 i stedet og partiet var slut i løbet af kort tid. Ærgerligt. Søndagens partier kan følges her.

Dette indlæg blev udgivet i Klubliv, Nyheder. Bogmærk permalinket.

4 Responses to Morten i hårde kampe i CCC

  1. Morten J skriver:

    Jeg er meget tilfreds med mit spil generelt i turneringen. Jeg havde desværre et par små udfald. Det er måske dels en smule træthed undervejs. 9 runder på 5 dage er ikke for børn. Hvis jeg ser isoleret på de 3 nederlag mod de meget stærkere modstandere. Så er jeg godt tilfreds. Ingen af dem formåede at sætte mig under pres i åbningsspillet. Jeg tror jeg har analyseret mig frem til hvorfor jeg taber. Når den afgørende del af partiet er kommet, laver jeg nogle mærkelige beslutninger. Mod IM Bjarke vurderer jeg at der skal ske noget, ellers moser han mig. Men min stilling er bare kanon god, og jeg skulle evt. fortsætte med den oprindelige plan med dronning og løber på samme diagonal pegende mod h6. Mod svenskeren skal jeg fortsætte dynamisk med at bytte hans sidste bonde på dronningefløjen, og det er mig som har en fribonde og min svage bonde er væk. Mod stærke Alexander Rosenkilde sker også det at jeg for det første tæller forkert 🙁 men udover det, så har jeg en meget solid stillig, som jeg sætter over styr ved at invitere til tårn afbytning. Nu ved jeg hvad jeg skal arbejde med i fremtiden. Jeg var f.eks lige ved at lave det samme nummer mod Nikolai i 8.runde. I stedet for at spille mit tårn til d1 i træk 16, var jeg meget tæt på bare at spille 16.Sc3 og lade ham slå e1 og slå igen med det andet tårn. Bare for at blive færdig udviklet…. Gudskelov besindede jeg mig 🙂 Men for at komme med en afsluttende kommentar til turneringen, så mener jeg, at jeg har et bredt åbningsvalg, som gør det er svært at forberede sig mod mig, og jeg skal bare fortsætte med min aktive spillestil. Det er her min force er, og ikke i stille og rolige stillinger, hvor det er mere positionel.

  2. Finn A skriver:

    Super spiloplæg Morten, det var marginalerne…

  3. Morten M skriver:

    fint Morten hård gruppe – og igen rating fremgang !!

Skriv et svar